Да се облечеш в тон с любим човек

Българската марка Ameli предлага една интересна концепция

Да се облечеш в тон с любим човек

Може би често тайничко си представяте как напускате работа, за да се посветите изцяло на хобито си. Подобна стъпка изисква огромна смелост, а успехът няма как да дойде без много, ама наистина много упорит труд.

Днес ще ви разкажем за една дама, която преследва мечтите си без дори за секунда да обмисля възможността да претърпи провал. Анна Вутова е само на 24 години и е строителен инженер по образование. Занимава се с проектиране на сгради, но винаги е изпитвала страст към модата.

Дълго време си е поръчвала дрехи, шити по нейни модели, защото в магазините просто не е откривала това, което иска да носи. В един момент просто решава, че би могла да създаде своя собствена колекция. И да превърне хобито си в бизнес.

Докато Анна изчисти концепцията си, е канена на няколко сватби. Прави й впечатление, че много от гостите се опитват да съчетаят тоалетите си - мъж с вратовръзка, която стои добре до роклята на жената; момиченце с тоалет като на мама…

Да се облечеш в тон с любим човек

Да се облечеш в тон с любим човек

Така се появява бранда за дрехи Ameli, чиято идея е да създава дрехи, каквито трудно могат да се намерят по магазините.

Ето какво разказа младата и предприемчива Анна Вутова специално за Jenite.bg:

Каква е концепцията на марката? С какво е по-различна от всички останали?
Идеята на марката е да предложи интересни решения в облеклото, с които един човек може да покаже отношението си към друг. Водеща сила е любовта, затова и слоганът на Ameli е "Love connecting personalities". При нас голяма част от дрехите се изработват по конкретни размери.

Да се облечеш в тон с любим човек

Да се облечеш в тон с любим човек

Колко човека стоят зад Ameli?
Екипът ни не е голям - аз чертая моделите и понякога изваждам и кройките за даден модел. Моя приятелка ги съшива, а заедно подбираме платовете и материите.

Какви платове използваш при създаването на дрехите?
Платовете са изцяло естествени - памук, лен, вълна, кашмир, сатениран памук. Колекциите на марката включват модели и за деца, така че не можем да си позволим да използваме изкуствени материи.

Да се облечеш в тон с любим човек

Да се облечеш в тон с любим човек

Откъде черпиш вдъхновение за кройките?
Вдъхновение черпя от собственото си ежедневие, от това какво ми е удобно на мен. Пътувам много, ходя по магазините и понякога си харесвам по някой детайл, който променям и използвам според собствените си представи. Често разглеждам моделите на Виктория Бекъм - тя е моят фаворит за момента.

Опиши с три думи жената, за която са предназначени тези дрехи.
Съвременна, различна, шармантна.

Разкажи ни малко повече за "Mum and I matching dresses"!
"Mum and I matching dresses" е създадена специално за младите майки на момиченца. Малките госпожици често казват: "Мамо, искам като твоята рокля!". Така дойде идеята за тази колекция. Тя съдържа както спорни и ежедневни модели, така и елегантни рокли, подходящи за празник - общо 14 визии. През летния сезон ще създадем и летни модели. В останалите колекции също създаваме модели за майки и деца.

Да се облечеш в тон с любим човек

Какъв е твоят личен стил?
Моделите на Ameli изцяло отразяват личния ми стил. Според мен това е най-естествено - човек отразява най-добре това, което харесва. В моя гардероб присъстват както класическата черна рокля, така и доста екстравагантни модели.

42 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay