3 грешки в грима, поради които спиралата ни се размазва

3 грешки в грима, поради които спиралата ни се размазва

Обожаваме начина, по който спиралата подчертава миглите и прави очите ни по-изразителни. Може би това е единственият грим продукт, без който не можем. Но на всяка от нас се случвало да се окаже с очи тип панда, заради несполучлива спирала или пък разни други обстоятелства, които предизвикват размзването ѝ.

Кои са най-честите причини, поради които спиралата ни се разтича?

Околоочният ви крем е твърде тежък

Вашата спирала е обречена при наличието на прекалено тежък околоочен крем. Но защо? Влагата и маслото от околоочния крем се смесват с топлината и маслата от кожата ви, издигайки се нагоре към спиралата. Съвсем скоро той се отразява на формулата на вашата спирала и разгражда съставките, причинявайки размазване. Запазете кремовете с тежка консистенция за нощта и използвайте лека формула през деня. Освен това, не забравяйте да оставите на околоочния крем или овлажнител достатъчно време, за да попие, преди да нанесете грима си.

Не нанасяте основа върху клепачите си

Ако искате да избегнете размазването на спиралата върху горните ви клепачи, употребата на основа не подлежи на договаряне. Има два начина, по които можете да подготвите клепачите си. Първият е да използвате основа за сенки за очи, която балансира омазняването. Друг вариант е да нанесете пудра, върху гол клепач или върху нанесен коректор. Това ще помогне за абсорбиране на излишното омазняване, като същевременно ще създаде равномерно платно за нанасяне на сенки за очи.

Забравяте да приложите техниката baking

"Печенето" се състои в поставянето на тежък слой пудра върху кожата ви за няколко минути, след което излишното количество се премахва с четка. Техниката не само озарява пространството под очите, но също така запечатва грима и предотвратява размазването на спиралата под очите, тъй като създава бариера между маслата върху кожата ви и спиралата ви.

Използвайте насипна пудра, за по-професионални резултати. След като фон дьо тенът ви е попил достатъчно, потопете влажна гъба за грим във вашата пудра и нанесете плътен, равномерен слой върху зоната под очите, като използвате леки потупващи движения. След като престои няколко минути, почистете излишното количество прах с пухкава четка.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay