5 вида оргазъм, които всяка жена трябва да изпита

5 вида оргазъм, които всяка жена трябва да изпита
Pexels

Женският оргазъм често бива пренебрегван, но за щастие, обществото преминава през остарялата, патриархална представа, осъзнавайки, че той е важна част от секса и следователно трябва да бъде приоритет.

За съжаление само 65% от хетеросексуалните жени казват, че винаги достигат до оргазъм по време на секс, докато цели 95% от хетеросексуалните мъже споделят, че достигат до оргазъм всеки път, според проучване от 2017 г.

Според специалистите жените не просто можем да изпитваме различни видове оргазъм. Те по-скоро предпочитат да ги наричат "различни начини”, по които можем да достигнем до така желаната кулминация. Това се случва чрез стимулиране на различни зони, а друг път може да е комбинация от фактори. Съществуват клиторен, вагинален, на гърдите, вътрешната страна на бедрото, орален, умствени оргазми и много други.

Клиторен оргазъм

Клиторът е малък, но за сметка на това е наситен с нервни окончания и не изпълнява друга функция освен да доставя сексуално удоволствие. За да достигнете до клиторен оргазъм трябва да разберете дали предпочитате директна или непряка стимулация, което ще рече докосване на самия клитор или около него. Използвайте пръсти и прилагайте леки спираловидни движения.

Оргазъм на G-точката

G точката е хипотетична силно ерогенна област, намираща се на предната вагинална стена на уретралната гъба, която може да бъде стимулирана по време на сексуална активност. Първото, което трябва да направите е да се изпишкате,, тъй като стимулацията на G-точката може да доведе до усещане сякаш ви се ходи по малка нужда и женска еякулация", G-точката се характеризира с грапава повърхност и там са подходящи движения с приплъзване надолу.

Комбиниран оргазъм

Най-честата комбинация е между клиторен оргазъм и такъв на G-точката. За да постигнете този тип оргазъм трябва да бъдат стимулирани едновременно двете зони. Някои жени предпочитат стимулация на зърната, така че трябва да разберете какво ви действа най-добре.

Анален оргазъм

Звучи невъзможно, но се оказва, че предната стена на ректума и влагалището споделят някои общи нервни окончания. На първо място е много важно да употребите достатъчно количество лубрикант. При проникване, партньорът трябва да се постарае да приложи натиск надолу, за да достигне до мястото, на което общите нервни окончания се срещат.

Оргазъм на зърната

При стимулация на зърната се освобождава окситоцин, който предизвиква същите маточни и вагинални контракции, водещи до оргазъм. Сексолозите препоръчват да се експериментира с областта точно над ареолата, която много хора смятат за най-чувствителна на допир. Започнете от външните ръбове, като използвате опаката страна на пръстите си и с кръгови движения се придвижете бавно към центъра. Експериментирайте с различни техники като засмукване, облизване и много други.

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay