7 неща, които трябва да спрете да правите, ако имате тънка коса

7 неща, които трябва да спрете да правите, ако имате тънка коса

Тънката коса е трудна за поддържане и може би си мислите, че никога няма да успеете да постигнете желания обем. Много фактори, като стрес и лош начин на хранене, могат да бъдат причина за тънката ви коса, но има и грешки, които вероятно допускате в грижите за косата. 

Решихме да ви разкажем за често срещаните грешки, които могат да попречат на мечтата ни да имаме гъста коса:

1. Връзвате косата си на опашка, когато е мокра 

Връзването на мократа коса на опашка може да изглежда примамливо, когато бързате, но може да навреди на фините ви косми. Влажната коса се разтяга лесно и краищата на кутикулата се повдигат и чупят. Това може да увреди косата ви. Специалистите по грижа за косата препоръчват внимателно да изцедите водата и да оставите косата ви да изсъхне на въздух.

2. Използвате масло за коса

Въпреки че маслата са подхранващи и овлажняващи, те не са най-добрият вариант за жените с тънка коса. Маслата обикновено са твърде тежки и могат лесно да утежнят тънката ви коса. Това може да ви остави с коса, която изглежда сплескана, мазна и залепнала по скалпа.

3. Не използвате стилизиращи продукти

Ако искате косата ви да изглежда по-добре, заложете на стилизиращи продукти, като сух шампоан или текстуриращ спрей. Те не са прекалено тежки за вашата нежна коса и могат да я накарат да изглежда по-плътна. Най-добре е да добавите продукти за обем към корените на косата си, когато все още е мокра и след това да ги разпределите по дължината на косата.

4. Избягвате боядисването 

Добавянето на малко цвят може да направи чудеса за тънката ви коса. Създаването на контраст между светлите и тъмните цветове ще даде илюзията за по-пълна и обемна коса. За да постигнете този външен вид, вашият фризьор ще изсветли няколко кичура на повърхността на косата ви. 

5. Пропускате балсама

Ако пропускате нанасянето на балсама, защото си мислите, че ще утежни косата ви, вие я оставяте незащитена. Ако имате тънка коса, не нанасяйте балсам на скалпа, а само по дължините. 

6. Използвате пудра за обем

Пудрата попада в порите на скапла, запушва го и по този начин косата ви ще расте по-бавно и ще стане още по-тънка. 

7. Оставяте косата ви да расте твърде дълго

За хората с фина коса е добре да подстригват краищата на всеки 2 месеца. Когато тънката коса стане дълга, тя изглежда по-тънка към краищата. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay