8 процедури за разкрасяване, които е по-добре да избягвате

8 процедури за разкрасяване, които е по-добре да избягвате

В интернет има много съвети за красота, но понякога те могат да причинят повече вреда, отколкото полза, особено ако имате чувствителна кожа. А прилагането на маска от куркума върху лицето ви може да се превърне в кошмар. Това е така, защото кожата ви не обича експериментите и се нуждае от подходяща грижа.

Ето кои са разкрасителните процедури, които трябва да избягвате 

1. Използване на DIY маски, които могат да боядисат кожата ви

Домашните маски могат да бъдат полезни за кожата, но внимавайте със съставките, които използвате. Някои от тях могат просто да боядисат кожата ви, като моркови или куркума. Това се слуило с блогърка, чиято кожа пожълтяла след такъв експеримент.

2. Използване на кокосово масло върху лицето

Кокосовото масло е силно комедогенно, казват експерти. То запушва порите, така че има голяма вероятност да се появят пъпки и черни точки. Същото се отнася и за кожата на тялото ви. Ако искате да се грижите за кожата си, по-добре е да използвате кремове, създадени специално за нея.

3. Лимон за озаряване на кожата

Лимоните имат рН 2-3 и могат да увредят защитната бариера на кожата. За сравнение, рН на кожата ни е между 4 и 5. Въпреки че използването на лимон може леко да изсветли лицето ви, след като го изложите на малко слънчева светлина, кожата може да получи мехури и дразнене.

4. Използване на ябълков оцет за маскиране на миризмата на тялото

Можете да намерите някои съвети как да използвате ябълков оцет, за да прикриете миризмата на тялото онлайн, но това не се препоръчва, тъй като причинява изгаряния. След като го нанесете, можете да получите раздразнена кожа, особено ако оцетът е неразреден.

5. Ексфолиране със сода за хляб и кафе

Содата за хляб може да работи като ексфолиант за кожата и да премахва мъртвите кожни клетки и бактерии. Но от друга страна, кожата ви може да стане податлива на загуба на влага и да изсъхне. Загубата на бариера срещу влагата също води до растеж на лоши бактерии.

6. Нанасяне на паста за зъби върху пъпки

По -добре е да избягвате поставянето на паста за зъби върху пъпките, за да ги изсушите. Вместо това вероятно ще изгорите и раздразните кожата си, особено лицето. Освен това може да доведе до обрив, известен като контактен дерматит.

7. Използване на пара за успокояване на кожата

Прекаленото изпаряване може да остави кожата ви раздразнена и суха. Уверете се, че не правите тази процедура често и регулирайте температурата на парата. Топлината може да разруши колагена, което води до по -бързо появяване на бръчки.

8. Използване на лосион за тяло за лицето

Лосионите са създадени само за вашето тяло. Те могат да изсушат и/или да раздразнят чувствителната кожа на лицето ви. Кожата по тялото е по-дебела и може да се справи със силните аромати и по-евтините съставки.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay