„Крайни мерки“– съвременен доктор Франкенщайн в първия роман на Любомир П. Николов

Жена, която спи непробудно, мъж, който е мнозина, и гениален лекар без капка морал – трима невероятни герои ще ви отведат в един наглед невъзможен свят в толкова чакания първи роман на Любомир П. Николов!

„Крайни мерки“– съвременен доктор Франкенщайн в първия роман на Любомир П. Николов

От следващата седмица търсете "Крайни мерки", дългоочаквания първи роман на Любомир П. Николов, автор на редица сборници с разкази, сред които "Щастливите хора", "Фламинго за обяд", "Натюрморт с мъже", "Слънчев бряг – код жълто", "Въжеиграчът Карой" и "Очи на сляп, език на болен".

Представянето на романа ще се състои на 30 юни (сряда) от 19:00 часа в пространство "Мисия 23" (ул. "Мизия" 23) в София с участието на журналиста и радиоводещ Ива Дойчинова и актьора Пламен Славов. Повече информация за събитието можете да намерите ТУК

„Крайни мерки“– съвременен доктор Франкенщайн в първия роман на Любомир П. Николов

Сенсеят Воронов е намерил щастието в живот с красивата Надя. Тя е неговата Надя, с румените си бузи и познатата усмивка. Но една сутрин тя просто не се събужда.

Воронов прави всичко възможно да я откъсне от непробудния ѝ сън – пее ѝ, щипе я, моли я, поднася парфюми под носа ѝ. Но Надя все така спи, а тялото ѝ започва да расте със зародиша на нероденото им дете.

За да спаси бременната си жена и детето им от внезапното проклятие на необяснимия сън, Воронов се отправя по света в търсене на помощ. И помощта пристига под формата на гениален, макар и неморален лекар, готов на всичко в името на науката.

Злощастен инцидент, който оставя живота на Воронов на косъм от смъртта, го превръща в кукла в ръцете на доктора. Отново и отново докторът пришива части от други тела към своето създание, за да го върне към живота. Не след дълго Воронов започва да чува мислите на хората, станали част от тялото му, като че ли са негови.

Колко е лесно един човек да се превърне в чудовище? И къде е границата на нещата, които сме готови да направим в името на това, което обичаме?

За пореден път Любомир П. Николов намира невъзможните герои за своята невъзможна история. За света, който се създава, когато се счупи предишният, за странното спокойствие в повредената хармония и за крехкостта на предвидимия свят от вчера – "Крайни мерки" е красива, многопластова, неочаквана и хипнотично убедителна история от едно от най-талантливите български пера.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay