Няколко неща, които пречат на дома ни да бъде уютен

Няколко неща, които пречат на дома ни да бъде уютен

Не е лесна задача да се създаде наистина стилен и уютен дом и всеки собственик има личен подход към това. Опитваме се да се обградим с нещата, които едновременно ще ни донесат добри емоции и ще радват очите ни: поставяме запомнящи се снимки в рамки, внасяме растения, украсяваме рафтовете с книги и с красиви фигурки и др.

Но понякога в домовете си имаме неща, които развалят стилния вид и уюта. Ето кои са те:

1. Пластмасови съдове 

Пластмасовите изделия несъмнено имат много предимства: те са доста устойчиви на удари, лесни за почистване и не са скъпи. Те обаче изглеждат равни на стойността си. Освен това с течение на времето пластмасата започва да се разпада и да отделя летливи вещества, които могат да повлияят отрицателно на нашето тяло. Ето защо кухненските съдове, изработени от керамика или стъкло, са много по-полезни и естетически приятни.

2. Картички на рафтовете

Много хора обичат да украсяват рафтовете с различни картички. Тези картички им напомнят за хубаво събитие, но всъщност никога не се вписват в интериора на стаята. Нека бъдем честни: както затворените, така и отворените рафтове изглеждат много по-добре без картички върху тях. 

3. Цветни фоторамки

Ярките и обемни фоторамки рядко могат да се впишат в интериора и често отвличат вниманието от самата снимка, превръщайки се в почти основния елемент на цялата композиция. Изборът на по-проста и гладка рамка в неутрални цветове може да бъде много по-добро решение.

4. Външно окабеляване

Като правило външното окабеляване значително разваля цялостния вид на стената. Ето защо, ако имате възможност да скриете кабелите вътре в стената, по-добре го направете.

5. Остъклени рафтове за книги

Тези библиотеки бяха доста популярни по времето на нашите родители. Въпреки че стъклото пречи на натрупването на прах, все пак остава появата на петна и отпечатъци от ръце. Отворените рафтове са много по-удобни и освен това изглеждат по-стилни.

6. Изкуствени плодове

Точно като изкуствените цветя, пластмасовите плодове изглеждат евтини, дори ако производителят е обърнал внимание на най-малките детайли. Ето защо, ако не ви харесва идеята да държите купа с истински плодове в хола си, можете да опитате да освежите пространството с помощта на ваза със сухи цветя, които съответстват на тона на стаята.

7. Нахвърляни обувки до входната врата

Нахвърляните обувки развалят вида на цялото жилище. Освен това, така жилището е много по-мръсно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay