На лов за мъже

Ние ли сме новите хищници, те ли са жертвите?

На лов за мъже

Съвсем случайно се натъкнах на едно телевизионно предаване от така модерните напоследък - формат "reality". В него експерт-сватовник дава любовни съвети на участничките – как да привлекат вниманието на мъжа, как да го задържат, как да го зaговорят... Г-н Сватовникът твърди, че жената трябва да има "wow-ефект". Поредната американска глупост, казах си аз, къде са възвишените романтични чувства, всичко е до "wow-ефект" като в реклама на лак за коса...

 

Замислих се колко жалко изглежда отстрани едно такова предаване. Жалко, не защото се разкриваш по телевизора - ако съдим по родните reality-звезди и не само, това си е ударен старт на медийната кариера; жалко, защото жените влизат в ожесточена битка за мъжа.

 

Не трябваше ли ние да сме тези, които са ухажвани, търсени, за които трябва да се борят и да спечелят... Не трябваше ли?! В природата е така, но хората явно са мутирали.

 

Загледайте се в гълъбите в парка. Ухажването между птиците е цял ритуал. Гълъбът се опитва да се покаже в цялата си прелест пред гълъбицата. Гука й, преследва малката невзрачна птичка, която се прави, че не го забелязва... и така в един неуморим танц, докато тя не склони да си имат пиленца, заедно.

 

Кога и защо, най-вече, ние станахме тези, които преследват, които трябва да се борят за мъжа. В световен план женското население е малко повече от мъжкото – факт! И не казвам, че нежният пол не трябва да прави нищо. Отношенията се градят от двама... Обаче представете си сърничката да преследва ловеца, за да бъде отстреляна. Грубо сравнение, но същата смяна на ролите.

28 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 02.10.2011|23:59
Явно предходния ми коментар се е изгубил по пътя. Сестро, обществото ни, в глобален план, отдавна се е насочило към матриархата. Все повече жени са тези, които вземат решенията в едно семейство, които са по-активните в една връзка. Все повече са жените, които имат по-високи доходи от мъжете си. Нормално е това да окаже влияние и на флирта.Всъщност, аз не мисля, че ролите са се обърнали. Просто в момента нещата са по-прозрачни от преди. Ти хубаво даваш примера с гълъбите, но не е ли тъкмо гълъбицата онази, която решава дали да си даде задника или не.Преди години има едно проучване, което показва, че дори при животните жените са онези, които избират партньора си на база на това, какви гени иска да притежава поколението й. Колкото до сърната и елена, явно силата все още се измерва на база на физическата такава, а не на духа. Помисли, все пак - какво лошо има в това, ние да избираме с кого да сме... най-малкото - решаваш какви с какви проблеми да се занимаваш в бъдеще. Играта на котка и мишка е страхотна, но винаги е по-добре да си котката...тъй като мишката няма много шансове :) зависи коя роля предпочиташ ;)
2
Не е посочен 02.10.2011|23:51
сестро, не разбираш ли, че вече навлизаме в един сигурен матриархат. Тук ние сме по-активните, дейните, ние вземаме решенията във връзките и в семейството. Това се наблюдава вече при над 50% от двойките, без значение дали са семейни или не. В интерес на истината, жената винаги е тази, която избира мъжа .. без значение в кое време сме живели. Даваш пример за гълъбите ...нали тъкмо гълъбицата е онази, която решава дали да си даде задника или не. Така е било винаги, просто е било под различна форма. Романтизма е начина, по който влюбените мъже виждат действителността. Пък, и какво лошо има в това, именно ти да избереш човека.Не е ли това свободата, към която всички се стремим ... най-малкото така ще избереш какви проблеми да си имаш в бъдеще. Отдавна не сме сърни.. но явно силата се изменя все още чрез физиката, а не душевния свят. Съгласна съм, че отношенията се градят и от двамата, но винаги има един, който предизвиква нещата ... а другия ги следва
1
Не е посочен 17.06.2011|19:16
Аз също гледах няколко епизода от това въпросно "reality" и също ми стана много интересно, защо точно жените трябва да бъдат тези, които да ухажват силния пол. До такава степен днешните мъже са улеснени, че ако можеше и да работим вместо тях щяха да са доволни. Къде изчезнаха тези техни глупави постъпки, които правеха, за да ни привлекат вниманието и да завържат разговор с нас? Толкова много ми липсват! Като се замисля дори почти не останаха мъже под 25 годишна възраст, които искат сериозна връзка, всеки гледа да бъде с възможно най-много жени, за да каже че има опит. Лошо, но факт!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay