Адриан Рачев - Румънеца разказва за пътя на бащинствотo и съчетаването на кариерата с личния живот

Адриан Рачев - Румънеца разказва за пътя на бащинствотo и съчетаването на кариерата с личния живот

Родителството е прекрасен етап от живота на всеки от нас. По този повод се срещнахме с Адриан Рачев - Румънеца, който ни разказа какво е да си татко за втори път. Поговорихме си още за пътя на бащинството, служебните ангажименти и личния живот.

Започваме нашия разговор с щастливата новина за едно прекрасно събитие - преди няколко месеца ти стана татко за втори път. Честито! Как се чувстваш?

За втори път изживявам тази емоция - да стана баща. Мога да кажа, че ако по-рано знаех, че е толкова голямо щастие, определено нямаше да се бавя толкова. Всеки трябва да изпита този късмет, няма по-голямо удоволствие от това да видиш собственото си дете в ръцете си. Семейството е много хубаво нещо!

Вече имаш опит в бащинството, но има ли нови неща, които научаваш тепърва и какво е чувството вече с две дечица у дома?

Определено сме по-уверени в отглеждането на второто ни дете - Мартин. С първото все още не знаехме кое как се прави, но човек се учи и нещата се случват, започваш да придобиваш увереност и сега ни е много по-лесно. Винаги има какво да се научи, а и аз обичам да съм в крак с всички новости, независимо от сферата на дейност. С две деца е много забавно, винаги има какво да се прави, пеем, смеем се, играем, не мога да се оплача от липса на занимания, даже напротив.

Адриан Рачев - Румънеца разказва за пътя на бащинствотo и съчетаването на кариерата с личния живот

Каква беше твоята реакция, когато разбра, че ще ставаш баща за втори път?

Разбира се, че много се зарадвах, когато разбрах, че ще стана баща за втори път. Това беше очаквано и предизвика голяма радост и гордост както в мен, така и сред нашите близки и баткото на Мартин.

Как бащинството промени пътя ти?

Бащинството ме промени много и то в добра насока. Смених начина си на живот. Спрях с вредните навици, които имах, а именно: алкохола, кафето, късното лягане и нездравословната храна. Мога да кажа, че благодарение на децата ми станах доста по-отговорен.

На какво искаш да научиш децата си? Кои са най-важните неща, които искаш те да знаят?

Искам да ги науча да имат нормални взаимоотношения с хората. Много е важно да не определят човека по неговия външен вид, а да ги науча да усещат и да уважават хората по това, което са, защото, когато най-малко очакват, могат да получат подкрепа от най-неочакваната за него страна. 

Има ли ценни съвети, които ти си получил като дете и искаш да предадеш и на твоите деца?

Ще им дам най-ценния според мен съвет, а именно: "да следват мечтите си и когато чуят думите: "Не става" да им докажат, че става и няма начин да не се случат нещата.

Адриан Рачев - Румънеца разказва за пътя на бащинствотo и съчетаването на кариерата с личния живот

Трудно ли се отглеждат деца в България?

На моменти е трудно, друг път е лесно, но ще ги гледаме тук в България и вярваме, че където и да се намираш, дали тук или там, все си си ти и трябва да се справяш независимо от обстоятелствата.

Колко време отделяш за децата и лесно ли се съвместяват и други дейности?

Голяма част от времето си отделям за децата. Много е трудно, но се опитвам да съчетавам всички неща. Гледам всички да са доволни. Тези, които имат деца знаят, че те са преди всичко, те са на първо място.

Как разпределяте задълженията вкъщи?

Разделяме си задълженията с моята половинка. Както знаете за готвенето отговарям аз. Опитвам се да я улеснявам максимално и да си помагаме взаимно в отглеждането на децата и разпределянето на домашните задължения. Мъж мечта съм! (смее се).

Адриан Рачев - Румънеца разказва за пътя на бащинствотo и съчетаването на кариерата с личния живот

Как се справяш в условията на пандемия и смяташ ли, че ситуацията се отразява дори на най-малките?

Пандемията се отразява много и на малки, и на големи. Много трудно е за всички. Нищо няма да е като преди и според мен винаги ще има притеснение у хората.

Нека завършим с нещо хубаво. Сподели с нашите читатели нещо, което те вдъхновява или съвет, който ще помогне на мнозина! Каквото първо ти дойде наум!

Слушайте хубава музика, тя дава добро настроение. Очаквайте още песни от мен и моя музикален проект Folkustix и следете за нови авторски песни от Румънеца!
Посетете Peika.bg, където Румънеца разказва за своите пътешествия и мечтани дестинации!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay