Артишок с пълнеж от сирене

Артишок с пълнеж от сирене
JONATHAN BOULTON

Приготвянето на цял артишок може да изглежда странно, но всъщност е много по-лесно. Просто следвайте стъпките и ще се насладите на вкусен артишок с пълнеж от сирене. 

Необходими продукти:

1 лимон, нарязан на ситно

4 големи артишока, подрязани

2 ч. галета

1 ч. настъргана моцарела

1 ч. настърган пармезан

1/4 ч. нарязан магданоз

1/3 ч. зехтин

2 скилидки чесън, накълцан

сол

черен пипер

сос Маринара

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера сложете вода и резените лимон. Добавете артишока и оставете да ври около 25 минути. Извадете го от водата и оставете да изстине. 

Междувременно пригответе плънката: В голяма купа смесете галетата, моцарелата, пармезана, магданоза, зехтина и чесъна. Подправете със сол и черен пипер.

Сложете плънката между листата на артишока. Поръсете с още моцарела. Печете около 5 минути.

Сервирайте със сос Маринара.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти