Рапарът Din-Yo нарисува Коронавируса

Din-Yo: Картината е парче от моя живот, прекаран между четири стени под угрозата от зараза

Рапарът Din-Yo нарисува Коронавируса

COVID- 19 -за едни страх , за други муза...

Диньо Господинов - Din-Yo е родом  от Нова Загора и от години е посветен на изкуствата. Занимава с музика почти 10 години. Пише песни от тийнейджър, автор е на редица текстове изпълнявани в поредица музикални събития. Заедно с джаз певицата Марина Драгомирецкая са финалисти на конкурса "Златен Арлекин", има редица клубни участия с група "Ehoo" и в дует с народната певица Милена Караджова. Заедно с Марина Драгомирецкая записват в дует. След  парчето "Всек имиг”, в което взимат участие Део, Лео, Играта и Марина, Din-Yo става част от изпълнителите включени в турнето Coca-Cola Happy Energy Tour.

"Рисувам от съвсем невръстно хлапе. През годините, не съм преставал да изкарвам наяве всички онези образи, които съм откривал и са ме вълнували по някакъв начин. Използвал съм дърво, метал, восък, кабел, фолио и нямам любимо изразно средство. На платно рисувам от 2016 г.  По подобие на старите майстори, които за да подсигурят здравина на строежа са вграждали в основите човешка сянка, твореца оставя своята сянка в творението си.", споделя  Господинов.

Пресичайки пешеходна пътека в центъра на София, се сблъсква челно с лек автомобил. Това го  кара да преосмисли начина  на живот, който води и нещата, които го правят щастлив. От този ден рисува при всеки удобен случай .

"Светът се радва на изобилие от хора, които твърдят, че могат да ви научат на правилен живот. В тази връзка, не искам да ставам един от тях, но истината е, че за да съчетая изброените занимания и някои, които не са споменати, аз следвам правила. Прилагам моя версия на методът "Кайзен” и график с цели, който спазвам относително стриктно", разказва Диньо.

Дели ежедневието си  на изкуство  и точни науки: "Едната част е света на прагматиците, които стриктно и последователно крачат през своето време, другата е на хората на изкуството, на съграждащите,  на разпилените в своите мисли и мигове. Сигурно звучи шизофренично, но с годините съм се научил не само умело да ги съвместявам, но и да използвам най-доброто от тези два свята".

Рапарът Din-Yo нарисува Коронавируса

На въпроса "Kак коронавирусът го е вдъхновил?" отговаря по следния начин:  "Коронавирусът в никакъв случай, не ме е вдъхновил, а просто се появи най-безцеремонно през смартфона, телевизора и лаптопа и нямам никаква представа кога ще благоволи да си тръгне. Мисля, че по-скоро той бе вдъхновен от мен и в резултат избра да се разкрие върху платното ми. Всяко творение е един времеви отпечатък. То носи най-скъпият ресурс на своя създател, неговото лично персонално време. Така и картината е парче от моя живот, прекаран между четири стени под угрозата от зараза. Рисуването е дълбоко интимен акт, но сега всички ние поотделно споделяме  едно и също време на изолация. Тази картина изобразява нашето време в рамките на карантината.  Да, това е лицето на коронавирус ,една симбиоза от  тревоги и страхове, но  същевременно съдържа  доза комични ситуации и смехотворни образи, които също съпътстват пандемията.Там са нашите рогати, зъбати и ухилени мисли,просто трябва да се вгледате внимателно за да ги откриете и познаете."

Рапарът Din-Yo нарисува Коронавируса

За Din-Yo:

Din-Yo e артистичния псевдоним на Диньо Господинов, той е родом е от Нова Загора и от години е посветен на изкуствата.

Победител е в конкурса за поезия на фондация "Св.Св. Кирил и Методий”.  Занимава с музика почти 10 години. Пише песни от тийнейджър, автор е на текстове изпълнявани в поредица музикални събития, организирани от БНР. През 2010 г., заедно с джаз певицата Марина Драгомирецкая са финалисти на конкурса "Златен Арлекин" с песента "Питаш ме". 

През следващите години за Din-Yo следват клубни участия с група "Ehoo" и в дует с народната певица Милена Караджова. През 2013 г. започва работа с Bate Pesho (Studio Buster), с когото си партнират и до момента. Заедно с Марина Драгомирецкая записват в дует RnB парчето "Искам твоята", а само няколко месеца по-късно е заснето и видеото към песента "Петък вечер".

На следващата година става факт парчето "Всеки миг”, в която взимат участие Део, Лео, Играта и Марина. Същата година Din-Yo е част от изпълнителите включени в турнето Coca-Cola Happy Energy Tour.

В края на 2014 г. Din-Yo записва самостоятелното парче "Мисли летят” и реализира клип към него. През 2015 г. е номиниран за RnB изпълнител на годишните 359 HIP-HOP награди и от сцената на събитието, представя песента ”Own The Sky” с Marssa Carme. В началото на 2016 г. Din -Yo започва работа по самостоятелен албум. През 2018 г. са заснети клипове към песните "Най-лудата" и "Мога".

Съвсем наскоро бял свят видя и  парчето "Огледален свят", част от саундтрака на независимият, игрален филм "Танго в тунела".

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Преди Коледа две блондинки отишли в гората. Ще търсят елха за празника. Търсили, търсили. Обикаляли, обикаляли. Накрая грохнали от умора. Едната блондинка казала: -Виж какво, муцка. Омръзна ми да...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти