Спечели двоен билет за Софийска филхармония

Насладете се на „Радостта от музиката“ на 12-ти януари

Спечели двоен билет за Софийска филхармония

Новата година започва с приятни изненади от Jenite.bg и Софийска филхармония. Включете се в нашата игра и спечелете двоен билет за концерта "Радостта от музиката" на 12.01.2017 г.

Отговорете с коментар под статията на въпроса: "Кой е любимият ви композитор?".

Оставете ни двете си имена и имейл за контакт. Имате време до 23:59 на 09.01.2017 г. Победителите ще бъдат обявени на 10.01.2017 г. в сайта. Желаем ви успех!

"Радостта от музиката"


Първият специален концерт в програмата на Софийска филхармония, под символичното заглавие "Радостта от музиката", ще очарова публиката на 12 януари с любими произведения на американските композитори Гершуин, Барбър и Бърнстейн. Цялата палитра от емоции и музикални съкровища в този концерт, ще се разкрие под майсторската палка на Бернхард Гюлер и с дългоочакваното изпълнение на зашеметяващата пианистка Йоръм Сон.

Едно от произведенията, на които ще се насладим, е "Един американец в Париж" на Гершуин, което публиката по цял свят безпогрешно разпознава и неизменно обича. Парижките клаксони, забързаният ритъм и мечтателният блус вълнуват слушателите дълго след последната нота. Вълнуващият концерт във фа на Гершуин пък ще чуем в изпълнение на Йоръм Сон, често наричана от медиите "месията на пианото." Наградите от конкурсите "Ван Клайбърн" и "Чайковски" са само началото на бляскава кариера, в която "грацията и кристалният звук" й осигуряват вниманието и партньорството на диригенти като Валери Гергиев, Дмитрий Китаенко, Кийт Локхард и Юри Башмет.

В програмата ще чуем още Адажио за струнни от Самюъл Барбър - пиеса, любима на милиони и милиони хора по света . В зала "България" ще звучи още сюитата на Бърнстейн към изгарящата драма на Елия Казан "На кея", един съвременен еквивалент на увертюрата-фантазия "Ромео и Жулиета" на Чайковски. От началното препускащо темпо до трагичния напев във финала, музиката на Ленърд Бърнстейн е наситена с драматично напрежение и очакване.

В очакване ще ни държи и следващият специален концерт на Софийска филхармония, посветен на 10 годишнината от приемането на България в Европейския съюз. В концерта "Хвалебствена песен" ще чуем световната звезда на цигулковото изкуство Клара-Джуми Канг и диригента Урош Лайовиц.

Повече информация може намерите на http://sofiaphilharmonie.bg/bg/

Официални правила за участие в играта

Билети на касата в зала "България", OMV и мрежата на Еventim.bg. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 07.01.2017|14:31
Любимият ми композитор е Бетовен. Маргарита Бурлакова, имейл: marmju@abv.bg
1
Не е посочен 06.01.2017|11:51
Здравейте, любимият ми композитор е Вагнер. Полина Желева, e-mail: avantazia@abv.bg
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay