Няма нищо по-хубаво от пълна къща и апетитно поднесена на масата храна - особено на слънчев пролетен обяд, каквито ще имаме много занапред. Ако постите или просто харесвате по-леките блюда - задължително опитайте предложение на сп. Меню за апетитни аспежи с тиквички и чушки, ориеналски гарнирани с вкусно кашу.
Необходими продукти за 4 порции:
1 с. л. фъстъчено или слънчогледово олио
2 червени чушки, нарязани на кубчета
1 тиквичка, нарязана на пръчици
10 зелени и бели аспержи, обелени и нарязани
1 скилидка чесън, ситно скълцана
2-3 капки сусамено олио
1 с. л. сладък чили сос
2 с. л. соев сос
½ ч. ч. кашу или белени фъстъци
Начин на приготвяне:
- Олиото се загрява и в него се слагат чушките за 1-2 мин. Прибавят се тиквичките и аспержите и се разбъркват 4-5 мин., докато станат крехки.
- Смесват се чили сосът, соевият сос, сусаменото олио и чесънът и с получения сос се заливат зеленчуците. Разбъркват се и се поднасят поръсени с кашуто.
0 | 0 |