Еврейски боровинков кейк със заквасена сметана
от Вкуснотека | 05.09.2019 17:11 Прочитания: 0
    През лятото обичам лесни и свежи десерти. Рецептата за Еврейски боровинков кейк със заквасена сметана е точно такава - лесна и много вкусна! Ухае на боровинки, които му придават лека киселинност. Приготвих го с брашно Екстра на София Мел .



Продукти:

1 ч.ч. захар
60 г меко масло
2 яйца
1 ч.ч. заквасена сметана
1 ванилия
2 ч.ч. брашно Екстра София Мел
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
2 и 1/4 ч.ч. пресни боровинки

2 с.л. пудра захар за поръсване


Загрейте фурната на 200 градуса.

Сложете измитите боровинки в купа и ги поръсете с две супени лъжици брашно. Разклатете добре. По този начин боровинките няма да потънат. 


Разбийте с миксер захарта и мекото масло. Добавете яйцата и заквасената сметана. Овкусете с ванилия. Пресейте брашното, заедно с бакпулвера  и щипка сол. Добавете го в сместа. Изсипете боровинките в сместа и нежно разбъркайте.


Намажете форма за кекс с масло и поръсете с брашно. Излейте сместа. Печете кейка 45 минути до готовност. Проверете с клечка.



Да ви е сладко!


365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив