Есенен сладкиш със сливи и ябълки
от Вкуснотека | 25.09.2019 18:28 Прочитания: 0
    С настъпването на есента идва и ароматът на печени ябълки, сладка тиква, гроздето и сладостта на печените сливи. Този сезон е толкова богат на вкусови комбинации, че ти се приисква да опиташ всички до една. Създават ти приятно усещане за домашен уют и топлота в студеното, дъждовно време. 
      Рецептата, която ви предлагам днес е Руски, есенен сладкиш със сливи и ябълки, който приготвих с твораг, руската извара и брашно Екстра на София Мел. Идеален е за чаша чай в есенния следобед. 




Продукти:

100 г масло
3 яйца
250 г твораг (руска извара)
6 с.л. с връх кристална захар
230 г брашно (1 и 1/2 ч.ч.)
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
щипка сол
1 ябълка
4-5 сини сливи

2 с.л. кристална захар за поръсване на плодовете


Загрейте фурната на 180 градуса. 

Разбийте яйцата и захарта с миксер. Добавете ванилията и солта. Стопете и охладете маслото. Добавете и него, както и изварата (твораг). Разбъркайте брашното с бакпулвера и го сложете в сместа. Разбийте добре с миксер. 


Измийте и обелете ябълката. Нарежете я на тънки филии. Отстранете костилките на сливите и ги нарежете на полумесеци. 
Намажете форма за торта със свалящ се ринг с диаметър 24 см с масло или я покрийте с хартия за печене. Излейте сместа и заравнете. Подредете отгоре сливите и ябълките. Поръсете с две лъжици кристална захар плодовете. Печете сладкиша 40 минути до готовност. Изключете фурната и го оставете за още 10 минути в нея. 
Охладете и поръсете по желание с пудра захар преди поднасяне.


Да ви е сладко!


365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив