Една от най-вкусните и здравословни храни е рибата. Именно поради тази причина избрахме рецепта със сьомга за рубриката ни "Вкусен обяд за 15 минути". За изпълнението на рецептата не се изискват почти никакви усилия и умения в кухнята, така че тя е подходяща за всеки човек, който иска да си сготви бързо, лесно и вкусно.
Ще са ви нужни малко продукти и малко време, а резултатът е наистина чудесен. Вижте какво ще ви е необходимо и как да го приготвите.
Необходими продукти:
4 тънко нарязани парчета филе от сьомга, без кожа
4 средни домата, срязани на половина
2 супени лъжици зехтин
Сол и черен пипер
½ чаена лъжичка червен пипер
8 стръка прясна мащерка
4 скилидки чесън, нарязани на парченца
Начин на приготвяне:
1. Загрейте котлона. Сложете парчетата сьомга и доматите с отрязаната част нагоре в незалепващ тиган или поставете хартия за печене под тях. Може да използвате и скара.
2. Залейте сьомгата със зехтина, ¾ от чаена лъжичка сол и ¼ от чаена лъжичка черен пипер.
3. Поръсете рибата с червен пипер и сложете отгоре й мащерката и нарязания чесън.
4. Печете месото, докато рибата стане непрозрачна, а доматите омекнат леко.
Ако искате да следите рубриката ни, станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |