Kинематографичният оркестър

Музикално кино преживяване с The Cinematic Orchestra

Kинематографичният оркестър

Някои хора не се задоволяват с комерсиалното. Те търсят по-дълбок смисъл и по-силни емоции в музиката. Взират се отвъд нещата, а мелодията е начин за изразяване. Точно за тях са предназначени и следващите редове, които имат за цел да ги запознаят с британците от The Cinematic Orchestra и да им разкажат за концерта им у нас.

В нощта на 17 декември българската публика ще има възможността да се потопи в едни дълбоки музикални води със звуците на британските виртуози. Партито им ще се състои в зала "Универсиада”, с подкрепата на ирландското уиски Bushmills, където освен най-известните си парчета, бандата ще пусне и няколко трака от новия си четвърти албум.

Историята на групата започва през 1999г. с най-известния ѝ член Jay Swinscoe, който по това време работи за лейбъла Ninja Tune. Вечер музикантът организира малки джаз партита, на които свири на бас китара. Скоро след това групата е факт, заедно с пърия им албум Motion, който смайва меломаните и е избран за най-добър албум на годината от слушателите на Gilles Peterson. Електроника и джаз са двата стила, които идеално го описват.

Вторият албум Every Day излиза през 2002г., а по това време групата изнася невиждани партита в зали, клубове и престижни места по света. Музиката им започва все повече да звучи като филмова, особено заради гласовете на Root Manuva и Fontella Bass, които се появяват в парчетата и те карат да настръхнеш от наслада.

Следващата година Cinematic продължиха да обвиват музиката си под формата на кино произведение, и създадоха небезизвестния саундтрак към немия руски филм "Человек с киноаппаратом". Парчето се казва Man With A Movie Camera - черно-бяло преживяване, което подчерта колко силни и изразителни са музикалните им творби.

Ma Fleur е третият албум, записан през 2007г. като музикален кино експеримент. Jay Swinscoe се опитва да прави разработки на някои тракове, а сценарист пише специална история, която да завърши целия облик на песента. Така бандата се превръща в кино и музикален феномен, а със сигурност партито, което ще представят на 17, може да бъде наречено музикална прожекция.

Билети могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim за 40лв., а в деня на събитието ще са с 10лв отгоре.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay