Sofia Vocal Fest говори на музикален език

Фестивалът събира изпълнители от цял свят

Sofia Vocal Fest говори на музикален език
В края на ноември ще имате поне една причина да не се приберете вкъщи на топло веднага след работа. Тогава започва новият международен музикален фестивал Sofia Vocal Fest, който ще ви предложи музикално разнообразие, за което не сте и мечтали. Така че нищо чудно, ако не сте си у дома за вечерната емисия новини - най-малко един концерт от предстоящите ще ви заинтригува.

27.11 Зала Люмиер НДК
Екзотичната Kiran Ahluwalia ще ви отведе далеч, в съвсем различен свят. Нейният традиционен индийски глас завладява съзнанието още в първите секунди. Родена в Индия, израснала в Канада и жител на Ню Йорк, Kiran изпълнява и композира ghazals - традиционен жанр, който ще представи у нас, заедно с виртуозния пакистански китарист Rez Abbasi (ENJA Records) и своята група.

30.11 Национална галерия за чуждестранно изкуство
Ако пък сте изпаднали в абстиненция за българска музика, може да чуете гласове от четири различни фолклорни региона. На последния етаж на галерията от 19:00 дамите от Ева Квартет ще се погрижат да изпитате магията на българските традиции. Гергана Димитрова, София Ковачева, Евелина Христова и Даниела Стоичкова са дългогодишни певици от Мистерията на българските гласове, в последните 10 години Ева Квартет извървяват пътя си от камерен акапелен състав до виртуозна уникална формация.

1.12 Зала "Филип Кутев" на Съюза на българските композитори
Привлечените от красотата на мъжките гласове също ще открият своя любима вечер от фестивала. Даниел Спадов и Милен Иванов ще представят една многолика палитра на традиционния български фолклор и източно-православната църковна музика. Репертоарът им включва оригинални образци от най-старинните фолклорни пластове - двугласни песни от различни региони на България, баладична, епическа, любовна и обредна музика. "Двуглас и приятели” започва в 19:00.

2.12 STUDIO 5
Джаз меломаните ще имат незабравимо начало на декември, благодарение на Haig Yazdjian Festival Project feat Special Guests (Армения/Гърция/България). Този проект е сформиран специално за Sofia Vocal Fest 2011. Точно в 19:30 Костадин Генчев – кавал, Христина Белева (гъдулка), Теодор Петков (пиано) и Иван Цонков (перкусии) ще започнат да свирят заедно с Haig Yazdjian - вокал, ударни.
След това екзотично пътуване в света на музиката Белослава и нейната група ще зарадват публиката с концерт от 22:00. Дълбокият кадифен глас на Белослава ще представи богат набор от песни - от дебюта ѝ "Улици"(2001), през "Слушай ме"(2005), до предстоящия "Когато има защо".

3.12 STUDIO 5
Ако сте почитатели на фюжън музиката, ще бъдете любопитни да чуете Unni Løvlid от Норвегия. Музикалните критици я сравняват с явлението Бьорк, а в родината си тя е един от най-известните фолклорни музиканти. В 19:30 тя ще представи RITE - проект, който съчетава ambient електроника и "стъклена” акустика. И наистина, има членове на нейната група, които допълват изключителната вокална техника на "новата Björk на Севера" със своята виртуозна употреба на стъклото.  
След незабравимото скандинавско изпълнение, ще може да се полюбувате на триото Sentimental Swingers от 22:00, което ще има подкрепата на секстета на Мишо Йосифов. Те ще изпълнят джаз и суинг класики. Суингърите се отличават със своята винтидж градска култура, облекло и класическо сценично поведение, което напомня Andrews Sisters. А омагьосващото тригласово пеене на Рони от Nasekomix, Деси от Phuture Shock и фаталната Вера ще ви върне в ерата на очарование и сексапил, в която жените са женствени до полуда, а мъжете – истински джентълмени.

Sofia Vocal Fest ще се проведе от 24 ноември до 3 декември и все още не е късно да си купите билети.
1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay