Бисквитена торта със сурови яйца

Предлагаме лесна рецепта за вкусна и сладка торта

Бисквитена торта със сурови яйца

Какво е едно ядене без вкусен и сладък десерт? Непълноценно. Затова днес колегите от Kulinar.bg ни издадоха поредната си тайна. Този път става въпрос за бисквитена торта. Новото в случая е, че тя се прави със сурови яйца и силен миксер. Заслужава си да се пробва и това. 

Необходими продукти
3 пакета обикновени бисквити
250 мл краве прясно мляко
200 гр орехови ядки
200 гр пудра захар
4 яйца
170 гр масло
2 пакетчета ванилия

Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите и ги залейте с прясното мляко. Към тях прибавете ореховите ядки и по желание счукана карамелизирана захар. Може да сложите и какао. 

Следващата стъпка е да разбиете маслото със захарта, докато се получи еднородна смес. Към нея започнете да прибавяте едно по една яйцата. Докато правите това, дръжте миксера с едната ръка и не спирайте да разбъквате. Накрая добавете двете пакетчета ванилия.

Вече сте получили един доста пухкав крем. Отделете повече от половината и го прибавете към бисквитите като разбърквате добре, за да попадне кремът равномерно навсякъде.

Изсипете сместа в плоска чиния и я оформете като торта. А за по-прецизно изваян десерт можете да използвате добре познатата ни алуминиева форма с обръч.

Кремът, който ще ви остане, използвайте, за да намажете тортата отстрани. По желание можете да настържете шоколад или да поръсите с ядки.

Когато приключите с всичко това, оставете тортата в хладилника за няколко часа, може и за цяла нощ.

За да сте сигурни в качеството и вкуса на произведението си, използвайте пресни яйца. Все пак те ще си останат сурови в тортата, не искате да изненадате неприятно някого, нали?

Още рецепти за вкусни и лесни десерти може да намерите в Kulinar.bg:

Орехов пай

Торта "Снежен десерт"

Бисквитена орехова торта

Не забравяйте и да се включите в конкурса на Kulinar.bg, посветен на традиционната българска кухня.

35 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



15
Daniel Dimitrov 18.02.2013|21:15
Бихте ли ми разяснили, какво значи "3 пакета обикновени бисквити" , на всяка фирма обикновените бисквити са различни грамажи, ако взема на Закуска 3 пакета това прави около 900 грама примерно, а на друга фирма 1 пакет съдържа 180 грама х 3 = 540 грама. Мисълта ми е че трябва да знаем точната пропорция за да стане тортата, а не както е описана рецептата "3 пакета" обикновени бисквити, това е много неточно. Моля да ми кажете какви бисквити да взема за да ми се получи, Благодаря ви. Поздрави. :)
14
stojn popov 12.02.2013|17:54
Бих си хапнал едно парченце от такава торта.
13
dobi simeonova 12.02.2013|16:38
Ще я направя защото не мога да и устоя !
12
Рени Чен 12.02.2013|13:11
Готина торта, ама щом е със сурови яйца гледайте да са пресни и от сигурен източник.
11
didka abadjieva 12.02.2013|12:25
Остава да приготвим тази бисквитена торта и да усетим вкусът и.
10
Milen Stanchev 12.02.2013|10:34
Изглежда брутално вкусна тази торта - няма как да ме заблудите, че не е вкусна! Не може нещо толкова красиво, да не е и вкусно, а и колко масло и захар все пак има :)
9
viktoriq doncheva 12.02.2013|10:26
Щом няма печене значи е моя десерт!Задължително ще взема да я пробвам през почивните дни!
8
Nikola Kolev 12.02.2013|10:20
Обожавам бисквитена торта,а и тази изглежда доста вкусна!
7
nevena angelova 12.02.2013|09:50
Страхотна торта, и много апетитно изглежда на снимката,веднага щом я прочетох реших да я направя!
6
viki todorova 12.02.2013|09:46
Не съм правила такава торта но ме изкушихте да запретвам ръкави и да е направя.
5
Лола Стефанова 12.02.2013|09:17
Този крем звучи наистина много добре, аз поначало обичам комбинацията масло + сурови яйца и захар.
4
petko petkov 11.02.2013|21:17
Много обичам бисквитени торти и тази ми изглежда много вкусна.
3
roni peteva 11.02.2013|15:50
Никога не съм опитвала или правила такава торта и ще я приготвя с голямо удоволствие.
2
Марияна Петрова 11.02.2013|14:58
Много хубаво звучи и изглежда, но аз лично не бих си позволила да хапвам яйца, без да са минали термична обработка.
1
Lili Mileva 11.02.2013|14:43
Страшно апетитно изглежда тази торта, а на всичкото отгоре е и доста икономична. Покрай деня на влюбените залагате на сладкишите.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти