Пай с кокосов крем

Пай с кокосов крем
PARKER FEIERBACH

Това е един супер вкусен и свеж десерт. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

1 тесто за пай

8 жълтъка

3/4 ч. захар

1/2 ч. царевично нишесте

1/2 ч. л. сол

2 ч. мляко

1 консерва подсладено кокосово мляко

2 ч. л. ванилия

3 с. л. масло

За топинга: 

1 ч. сметана

1/4 ч. л. ванилия

1/4 ч. пудра захар

1/2 ч. кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Разточете тестото. Сложете го в тава, така че тестото леко да излиза от тавата. Сложете го в хладилника за 30 минути или във фризера за 10. 

Сложете някаква тежест върху тестото и го печете около 30 минути. 

След това махнете тежестите и печете още 20 минути, до златисто. 

Оставете да изстине. 

В малка купа разбийте жълтъците със захарта, нишестето и солта. 

Затоплете млякото, кокосовото мляко и ванилията. След като кипне, бавно добавете сместа от жълтъците. Оставете на котлона за 2-3 минути, като бъркате непрекъснато. 

Махнете от котлона, прецедете сместа и добавете маслото. Сложете в хладилника да се охлади напълно. 

Направете сметаната: Разбийте сметаната, пудрата захар и ванилията. Разбийте с миксер. 

Изсипете готовия крем върху изпеченото тесто, загладете го добре. Отгоре сложете сметаната и поръсете с кокосови стърготини. Охладете и сервирайте. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се прибира вкъщи: -Скъпи, ще останеш много доволен, като ти кажа нещо. Днес 3 пъти минах на червено и никой не ме спря и не ме глоби. Със спестените парички си купих 3 нови шапки.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти