Рецепта за ябълков тарт

Рецепта за ябълков тарт
Parker Feierbach

Ще ви предложим рецепта за един много вкусен, есенен десерт- ябълков тарт.

Необходими продукти:

5 ябълки, обелени и нарязани на тънко

1/3 ч. кафява захар

сокът от 1/2 лимон

1 ч. л. канела

1 ч. л. ванилия

За тестото:

1 1/3 ч. брашно

1/4 ч. кафява захар

1/2 ч. л. сол

1/4 ч. л. канела

10 с. л. масло

1 с. л. захар

3 с. л. масло, нарязано на малки кубчета

малко конфитюр от плод по избор

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса. В голяма купа сложете ябълките, кафявата захар, канелата и ванилията и лимоновия сок.

В друга голяма купа сложете брашното, захарта, солта и канелата. Добавете и маслото, като го разтопите предварително и разбъркайте добре, докато се получи тесто.

Изсипете тестото в една тавичко и хубаво го притиснете към дъното.

Изсипете сместа с ябълките отгоре, след това поръсете с 1 с. л. захар и наредете кубчетата масло.

Печете около 1 час.

Намажете с конфитюра и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти