Седмица на десертите: "Намусени" праскови

Плодовете стават на мус с чудесен вкус

Седмица на десертите: "Намусени" праскови

Всъщност не знаем дали когато прасковите се превърнат на мус, стават и намусени. Но със сигурност стават вкусни! Вижте каква рецепта намерихме в Kulinar.bg:

Необходими продукти
1 компот от праскови
250 мл течна сметана
30 мл лимонов сок
30 мл бяло вино
32 с.л. захар
2 белтъка

Начин на приготвяне
Отделете настрана две праскови. Остатъка от компота заедно с виното и лимоновия сок разбийте с миксер. Използвайте достатъчно дълбока купа за целта.

В друг съд разбийте белтъците със захарта на сняг. Постепенно към тях прибавете сметаната, като разбърквате.

Смесете съдържанието на двете купи. После разпределете муса в чаши и го поставете в хладилник за час.

Преди да сервирате, украсете двете чаши със ситно нарязаните праскови, отделени в началото.

Седмица на десертите: "Намусени" праскови

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



16
dobi simeonova 15.12.2012|10:14
Такова нещо не съм пробвала досега но ето че една нова сладка идея със сигурност ще ми е от полза.
15
Лили Йовова 14.12.2012|16:00
на снимките изглежда добре но ми се вижда супер сладко
14
Mer Zlatkova 14.12.2012|10:50
Колко интересна рецепта и със сигурност ще е доста вкусно, тъй като прасковките са доста ароматен плод.
13
vili deneva 13.12.2012|16:01
Благодаря Ви, страхотна идея ми дадохте, защото ми се щеше да направя десерт, който е по - различен от сладкишите.
12
Emily Reed 13.12.2012|15:25
Тази година с баба правихме компоти от нашата праскова на двора, които ще използвам за този вкусен и доста икономичен намусен мус. :)
11
Milen Stanchev 13.12.2012|15:15
Не знам какво им е точно напусеното на тия праскови, на мен си ми изглеждат много симпатично даже :))) Мисля като свърши дългата работна седмица да взема да си направя нещо такова.
10
Мartina Georgieva 13.12.2012|14:45
ех , пак ме подразнихте
9
Vili Asenova 13.12.2012|14:40
Месовете на мен не ми се получават мнго, много, просто никога не стават така приятно въздушни, както на мен ми се иска.
8
sexapilnata pichka 13.12.2012|14:35
ох , и кайсии много обичам , защо не :)
7
нова надежда 13.12.2012|14:33
Кайсии - ще стане гъстичко.
6
нова надежда 13.12.2012|14:32
Статията ми харесва, но може някой от редакцията да го спретне и да даде снимки, че тези петифурки....
5
Lilia Petrova 13.12.2012|14:18
мале , както обичам праскови ;)
4
П Маринова 13.12.2012|14:10
Ще го направя още утре, обаче от картинката останах с впечатление, че ни предлагате мъфини с праскови да правим
3
Палома Гълъбова 13.12.2012|13:24
Това звучи наистина вкусно и лекичко, тъй като няма теста и прочие. Ще пробвам със сигурност, но моите ще са усмихнати ;)
2
Надя Богданова 13.12.2012|13:13
Може би ще е вкусно,въпреки,че прасковите най-ги обичам сурови.
1
Ставрикения Попова 13.12.2012|13:09
Май ще го пробвам това, харесва ми идеята за муса. Само искам да попитам с някакъв друг плод не може ли да се направи, защото много не обичам праскови. Кой друг плод в възможно най-подходящ?
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти