Децата взимат най-голяма част от гените си от бабата по майчина линия

Децата взимат най-голяма част от гените си от бабата по майчина линия
pixabay

Бабите по майчина линия са уникални с това, че имат специална връзка с внуците си. Те играят важна роля в нашия живот, както на емоционално, така и на генетично ниво. Дори ако не прекарвате много време с баба си по майчина линия, връзката между вас и нея никога няма да изчезне. Това се случва, защото вие наследявате нейната ДНК, нейния темперамент, нейните вкусове и нейните емоции!

Алехандро Йодоровски, чилийски есеист, е написал книга, наречена Метагенеология: Самооткриване чрез психомагията и родословното дърво, където той обяснява генетичното влияние на бабите по майчина линия върху внуците, защото гените могат да пропуснат поколения.

Според Алехандро гените, които децата получават в майчините си утроби, идват директно от техните баби. Сред всички баби и дядовци и роднини, бабата по майчина линия е най-отговорната за наследяването на гените.

Гените не винаги се предават директно на следващото поколение, могат да пропуснат едно. Ето защо винаги има вероятност някои деца да изглеждат като техните лели, чичовци, баби и дядовци повече отколкото на собствените си родители.

Децата може да не изглеждат точно като баба си, но винаги ще има белег върху тях: усмивката, цветът на очите, начина на движение и ходене. Също така, те понякога наследяват костната структура, мускулите или дори генетичните заболявания от техните баби и дядовци.

Ние споделяме средно 25% от нашата ДНК с нашите баби и дядовци. Учените от университета в Кеймбридж публикуват проучване за връзката между бабата по майчина линия и нейните внуци. Според това изследване, тази връзка се случва поради Х-хромозомата: бабите по майчина линия предават 25% от техните Х-хромозоми на всичките си внуци.

Бабите по бащина линия пък предават своите Х-хромозоми само на внучките си, но не и на внуците си.

Според Йодоровски, децата също наследяват емоционалните преживявания на техните баби по майчина линия. Емоциите, които бабата е изпитвала, когато е била бременна с дъщеря си, могат да бъдат предадени на бъдещите й внуци, тъй като тази информация може да бъде записана в ДНК и да остане там, дори ако прескочи едно поколение.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

428 33
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.2
29.08.2019|02:49
Боже мили! Кога спряха хората да учат генетика в училище!? Тъжно, тъжно...
1
23.07.2019|13:53
Това ще да е написано от някоя снаха, за която само нейната майка същестеува.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти