3 ритуала, които могат да помогнат на детето да почувства любовта ви дори от разстояние

3 ритуала, които могат да помогнат на детето да почувства любовта ви дори от разстояние
Pexels

Малките деца са много привързани към родителите си и искат да прекарват възможно най-много време с тях. Изследванията показват, че децата изпитват високо ниво на стрес в училище и детската градина поради дългата раздяла с родителите си и това се отразява негативно на развитието на мозъка им. Но тази ситуация може да се подобри, ако знаете какво да правите. 

В книгата си Rest, Play, Grow: Making Sense of Preschoolers клиничният психолог Дебора Макнамара говори за това колко важна е привързаността към родителите и близките за едно дете. Това е изключително важно за формирането на личността на детето.

Ето 3 прости правила, които ще помогнат на детето да преодолее раздялата:

1. Привлечете вниманието на детето

Трябва да влезете в личното им пространство по приятелски начин: установете зрителен контакт и се приближете до детето си. За да направите това, можете да отидете при него и да се присъедините към играта, която играе, или да попитате как е минал денят му. С течение на времето това ще ви помогне да установите по-близки, по-топли и по-смислени отношения с детето и вашето общуване ще му донесе радост и усмивки.

2. Създайте кръг за общуване на детето

Родителите не могат да прекарват 100% от времето си с децата си. Основното нещо е да изградите надеждни отношения между детето си и човека, на когото сте го поверили. 

Децата имат естествен инстинкт за срамежливост, който понякога ги кара да се противопоставят на изграждането на контакт и близки отношения с хора, към които не са привързани. Ето защо най-добрият начин за преодоляване на това препятствие е приятелското и топло представяне - то помага на децата да активират склонността си към приятелство и близост.

3. "Преминете" раздялата с детето си

За децата е изключително трудно да превъзмогнат раздялата с родителите си, особено ако са на възраст под 6 години. Ако трябва да се разделите с детето си, можете да поверите мъника си на заместник и да се опитате да "прескочите" разстоянието между вас. Може да стане с помощта на снимки, писма, видео разговор, играчка с вашата миризма — или всичко, което детето ви ще асоциира с вас.

Очертаването на бъдещи планове за това как ще посетите например зоопарк ще помогне на детето да преодолее времето, в което не сте били заедно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay