Диетологът Огнян Симеонов: Отслабване и цялостно самолечение с Техниката за емоционална свобода

Огнян Симеонов
диетолог и специалист по ТЕС – EFT

Лесна процедура с потупване на акупунктурните точки по тялото може да ви помогне сами да се справите с всеки физически и психологически проблем

През януари специален гост в рубриката ни "Питайте специалиста" бе известният диетолог Огнян Симеонов. Вероятно името ви е познато от честите му изяви по телевизията. Огнян Симеонов обаче не е просто медийно лице. Наистина си разбира от работата, за което свидетелстват многобройните му доволни пациенти. 

В продължение на няколко седмици всички читатели на Jenite.bg имаха възможност да отправят към него конкретните си въпроси на тема "Здравословно отслабване". Миналата седмица публикувахме подробности относно популярния метод на Огнян Симеонов за ефективно вталяване чрез хранене по 5-6 пъти на ден и без необходимост от спорт.

Този режим позволява да се чувстваме сити през цялото време, но, разбира се, не препоръчва да постигаме това с мазни дюнери и натъпкани с празни калории вафлички.

Най-важното е да се научим да не се храним "емоционално", т.е. трябва да усвоим умението да потискаме желанието за вредни храни. В отговор на всички читатели, които попитаха как да се справят с неконтролируемия си глад, днес Огнян Симеонов ще представи т.нар. Техника за емоционална свобода (ТЕС).

Независимо дали човек вярва в ТЕС или не, за няколко минути тя помага да се разрешат тежки здравословни проблеми. Елементарна е, безплатна е и всеки може сам да си я прилага. Дори в ръцете на повечето новаци ТЕС постига значително подобрение и дори пълно елиминиране на болестта.


Няма нужда да се доверявате сляпо на казаното тук. Просто отделете 2 минутки, за да изгледате видеото в началото на статията. Там Огнян Симеонов показва нагледно какво представлява техниката. Повторете движенията му и сами ще се уверите, че ще изпитате осезаемо облекчение.

Най-общо казано, Техниката за емоционална свобода е революционен нов метод за личностно усъвършенстване и подобряване на здравето. За разлика от всички други познати досега способи, тя може да облекчи или дори напълно да премахне неизброимо множество симптоми на умствени, физически или емоционални заболявания. Работи по-бързо и ефективно от останалите традиционни или нетрадиционни подходи, които може би сте опитвали.

ТЕС се основава на отдавна познатата теория с акупунктурните точки, само че тук не се използват игли. Енергийните меридианчета се потупват с един или два пръста.

Терапевти по целия свят продължават да се изумяват пред простотата, елегантността и скоростта, с която тя постига резултати. ТЕС е доказала клиничната си ефективност в хиляди случаи на: отслабване, липса на мотивация, страхови неврози, фобии, булимия, анорексия, алергии, астма, безсъние, успокояване на болка, хормонални проблеми, високо кръвно налягане, рак, псориазис, дерматити, травми, мускулна дистрофия, паркинсон, артрит, диабет, хепатит С, емоционални травми, стрес, тревожност, страх, депресия, пристрастяване към храна, алкохол, никотин и наркотици, детски проблеми и много други.

Повече за изумителните резултати, които могат да се постигнат чрез Техниката за емоционална свобода, ще разберете от това видео:Ето и основните насоки, които трябва да спазвате, за да изпитате невероятното благотворно влияние на ТЕС:

1. Подготовка 
Кратката процедура в началото на изпълнението на ТЕС подготвя енергийната система за последващите действия. Отнема не повече от 8-10 секунди.

Повтаря се на висок глас с необходимата емоция предварително подготвена утвърждаваща фраза 3 пъти. Едновременно с това енергично се разтрива едната или едновременно и двете точки на гърдите.

Другата алтернатива е непрекъснато потупване с върха на пръстите на едната ръка (показалец и среден пръст) дланта на другата ръка в точката, с която се нанася саблен удар в карате.

Диетологът Огнян Симеонов: Отслабване и цялостно самолечение с Техниката за емоционална свобода
Утвърждаващата фраза преодолява психологическия блокаж, причинен от негативното мислене. Тя се оформя по следния модел:

Независимо че изпитвам (имам) …………………………………, 
аз напълно и безрезервно приемам себе си! 

На мястото на многоточието поставяте конкретния си проблем. Например: "Независимо, че изпитвам този страх от височина", или "това главоболие", или "този глад за шоколад"... В краен случай, ако все още не сте тренирани и не успявате да формулирате с точност проблема, може да използвате "това чувство" или "този проблем". Подсъзнанието ви има свой начин да се ориентира какво точно имате предвид, тъй че много преди да минат 30-те дни, в които си служите с ТЕС, трябва да получите дългоочакваното облекчение.

2. Манипулацията 
Състои се в "тапинг” - барабанене върху крайните точки на основните енергийни меридиани. Потупването се извършва с върховете (или възглавничките при маникюр) на два пръста (показалец и среден) на една от ръцете. Ако си служите с дясна ръка, препоръчва се да извършвате манипулацията с пръстите на тази ръка. Барабаненето е солидно, но не чак толкова, че да се нараните. Прави се около 7 пъти на всяка точка. Тъй като едновременно с това отново на висок глас се повтаря част от утвърждаващата фраза, не е нужно да броите потупванията с точност.

Частта от фразата, която се повтаря по време на барабаненето, е конкретният проблем, който сте поставили върху многоточието. Можете да го съкратите и допълнително - например, "страх от височина" става "височина".

Съкращенията на точките за потупване са резюмирани по-долу в реда, в който следва да се извърши манипулацията (отгоре надолу):

ТГ– в средата на темето на главата
НВ – в началото на веждата 
СО – страничната кост, граничеща с ъгъла на окото 
ПО – под окото 
НГ – между носа и горната устна
ДБ – между долната устна и брадата
ЯК – под ямичката на врата, точката в която се събират ключицата, гръдната кост и първото ребро
ПМ – на около 11 см. под мишниците
ПГ – под гърдите
ПЛ – в основата на нокътя на палеца на ръката (ако е върху лява ръка се потупва отдясно на посочените нокти)
ПК – в основата на нокътя на показалеца на ръката
СП – в основата на нокътя на средния пръст на ръката
МП – в основата на нокътя на малкия пръст на ръката 
ГМ – точката "гамут"
КС – в точката за удара при карате

Диетологът Огнян Симеонов: Отслабване и цялостно самолечение с Техниката за емоционална свобода
3. Gamut Procedure или т.н. "9 тона от музикалната стълбица” 
Тази процедура изглежда доста странно, но е необходима, за да се направи фина настройка на мозъка. Отнема около 10 секунди и се състои от 9 стимулиращи мозъка действия при непрекъснато барабанене по определена точка на една от ръцете. Въпросната точка се намира от външната страна на ръката между основата на безименния и малкия пръст и на около 1,5 см. от свивката на пръстите, когато са в юмрук. Точно там се образува малка вдлъбнатинка, където е самата точка.

Диетологът Огнян Симеонов: Отслабване и цялостно самолечение с Техниката за емоционална свобода

Следват 9-те действия:
1. Затворени очи
2. Отворени очи
3. Главата е изправена, поглед надолу и в дясно
4. Главата изправена, поглед надолу и в ляво
5. Очите се въртят в кръг по часовниковата стрелка
6. Очите се въртят в кръг обратно на часовниковата стрелка
7. 2 секунди тананикане на любима мелодия
8. Бързо броене на глас от 1 до 5
9. Отново 2 секунди тананикане на същата мелодия.

4. Повтаряне на манипулацията с потупването на началните акупунктурни точки по тялото в посока отгоре надолу

Ако сте провели веднъж цялата процедура за отстраняване на даден проблем, но резултатът е частичен, ще се наложи провеждането на допълнителни опити. Тъй като подсъзнанието възприема нещата буквално, при последващите опити основната рецепта трябва да фокусира върху факта, че вие ще работите за отстраняването на остатъчния проблем. Затова утвърждаващата и напомняща фрази също следва да бъдат съответно коригирани:

Независимо че ВСЕ ОЩЕ изпитвам ОСТАТЪЧЕН ...........................,
аз напълно и безрезервно приемам себе си!

Съкращението, необходимо за втора и четвърта стъпка от цялостната техника, ще включва думата "остатъчен".

Оставяме ви сами да изпитате резултатите от чудотворната Техника за емоционална свобода. Ако имате интерес да следите гостуването на Огнян Симеонов и други специалисти в Jenite.bg, можете да се присъедините към нашата Facebook страница!

Огнян Симеонов
диетолог и специалист по ТЕС – EFT
107 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.20
Diana Nenova 13.02.2014|14:59
Не мисля, че това ще даде кой знае какъв резултат. Всичко е в главата на човек.
19
rozalij gencheva 13.02.2014|09:22
Не знам, може и да е от полза този метод.
18
Milica Georg 12.02.2014|16:46
Малко странни са ми точно тези методи, лично на мен. Самите идеи на Симеонов са една смесица от какво ли не.
17
Emily Reed 12.02.2014|16:16
Много е вярно това, ако непрекъснато мислим само за манджа се натоварваме излишно е вероятността за провал е по-голяма.
16
Victoria Peshev 12.02.2014|15:36
Според мен е в пъти по-добре човек да си набави необходимата информация за системата и просто да отклони мислите си от боклучавата храна в този период като де отдаде на хобито си и пр.
15
чичо съби 12.02.2014|14:20
Много интересни неща казва .
14
Svetlozara Halacheva 12.02.2014|14:01
този диетолог не ми е известен
13
Вяра Петрова 12.02.2014|13:33
много интересно,досега си гледах ръцете и се натисках насам натам :Р
12
roni peteva 12.02.2014|08:45
Интересна статия, хареса ми.
11
viki todorova 11.02.2014|17:46
Не съм сигурна че ще даде резултат.
10
Poli Geerhart 11.02.2014|17:19
Според мен всяка диета, в чиито принципи не сме убедени няма как да сработи и да спазваме дълго, за това е добре да си избираме такива реживи и да не разчитаме на подобни странни техники.
9
katya noveva 11.02.2014|16:50
Не вярвам това да проработи.
8
нелепо съвпадение 11.02.2014|16:35
Много интересна статия е това .
7
Epifani Gancia 11.02.2014|16:33
Човек, за да има успех в една диета трябва преди всичко да се научи да си избира храната и да не яде боклучива такава с надеждата, че ще постигне резултати, колкото и да се промива мозъка.
6
zvezdata zvezdata 11.02.2014|15:23
Поздравления много изчерпателна и интересна статия сте написали.
5
Videlina Kirilova 11.02.2014|15:01
Много не вярвам на лечението с тези точки, една позната се опита по този начин да отслабне и си навреди на нервната система и после имаше други проблеми, така че съм скептично настроена към този тип методи за лечение.
4
Liubomira Panajotova 11.02.2014|14:40
Воля се иска! А това ТЕС за мен е някакъв вид насилие върху съзнанието.
3
Margaritka Ilieva 11.02.2014|14:23
Много сложно!
2
Anna Vasileva 11.02.2014|14:07
:) Брех аз не вярвам в такива глупости :)
1
desislawa pawlewa 11.02.2014|13:40
малко ми е съмнителна таз работа
Блондинка се прибира вкъщи: -Скъпи, ще останеш много доволен, като ти кажа нещо. Днес 3 пъти минах на червено и никой не ме спря и не ме глоби. Със спестените парички си купих 3 нови шапки.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти