Как да накарате дома си да изглежда по-голям

Как да накарате дома си да изглежда по-голям
pixabay

Домовете и помещенията, които ги съставят, по природа са ограничени пространства. Този факт обаче не трябва да ни спира да правим домовете си по-големи. В крайна сметка ограничението, както се казва, поражда иновация. Има няколко изпитани метода, чрез които можете да направите дома си по-просторен.

Малки промени, с които ще направите дома си по-голям

Използвайте боята в своя полза

Боядисването е едно от най-лесните и достъпни неща, които всеки може да направи, за да трансформира една стая – и това включва да направи стаята по-голяма. Вместо да избирате само един нюанс , съберете два или три нюанса заедно, като използвате различен нюанс за стените и тавана. Запазете по-светлия нюанс за тавана и играйте с другите нюанси върху стените. 

Обърнете внимание на мащаба

Мащабът на мебелите е от първостепенно значение, когато става въпрос за малка стая или малък дом. Стаите трябва да бъдат балансирани спрямо техния размер и да не са затрупани от големи мебели. Това не означава, че мебелите трябва да са малки или неудобни, просто трябва да са подходящо мащабирани. 

Когато избирате по-малки мебели, е важно да имате предвид и височината на седалката. Мебелите, които са по-ниско до земята, ще оставят повече отворено вертикално пространство над тях и ще направят стаята да се усеща по-голяма. 

Също така е важно да премахнете ненужните елементи и предмети, така че окото да има визуална почивка и да има място за свободно движение в пространството.

Добавете драма с драперия

Твърде често срещана грешка, която хората допускат при обработката на прозорците, е да закачат завеси от горната част на прозореца, а не точно под тавана. Висящите завеси от тавана до пода създават илюзията за по-високи тавани и по-високи стени, като по този начин удължават цялото пространство. 

Декорът трябва да бъде последователен

Добре е да имате цветова палитра, която продължава от стая в стая, свързвайки стаите, вместо всяка стая да е различна. Използването на едни и същи подови настилки в стаите също ще помогне да се постигне това. 

Големи промени, с които ще направите дома си по-голям

Прозорци, прозорци, прозорци

Добавянето на прозорци към вашия дом или увеличаването на размерите на съществуващите прозорци е фантастичен начин да направите малкия дом да се усеща по-голям. Създаването на повече естествена светлина за интериора на дома и увеличаването на гледката към екстериора е един от най-добрите начини да обновите дома си, като същевременно го направите да изглежда по-голям като размер.

Заграждане

Ако имате веранда или тераса в дома си, ограждането и отварянето ѝ към вътрешността на дома ще увеличи вашето пространство, като същевременно добавя стойност към вашия дом. Ако не искате съвсем да усвоите това пространство, можете да сложите плъзгащи врати, които ще ви помогнат да постигнете същия ефект. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay