“Viva Magenta”- цветът на 2023 година

Всяка година Pantone обявява своя цвят за новата година, като идеята е да се вдъхновят създателите във всички области.

Интензивният и привличащ вниманието Viva Magenta 18-1750 е обявен за цвят на 2023 г., предизвиквайки усещане за празнуване и нови възможност след няколко тежки години. Този нюанс, който води началото си червения цвят, сигнализира, че светът е готов да се завърне и да се възроди.

"В епохата на технологиите се стараем да черпим вдъхновение от природата и това, което е истинско. Pantone 18-1750 Viva Magenta произлиза от червения цвят и кошенила, едно от най-ценните багрила, принадлежащо към семейството на естествените багрила, както и едно от най-силните и най-ярките, които светът познава", пише Литрис Айзман, американски специалист по цветовете. "Вкоренен в първичното, Pantone 18-1750 Viva Magenta ни свързва отново с оригиналните материи. Призовавайки силите на природата, Pantone 18-1750 Viva Magenta стимулира духа ни, помагайки ни да надградим вътрешната си сила."

Pantone избира Viva Magenta 18-1750 заради неговите смели качества, както и изобилието и оптимизма, които събужда в свят, търсещ ново начало. "Това е ново червено, което предизвиква чиста радост, насърчава експериментирането и себеизразяването без задръжки. Това е наелектризиращ нюанс, който определено се откроява", обяснява екипът на Pantone.

Това е първият път от 2011 г., в който Pantone определя наситено розово- червено за свой цвят на годината.  Експертите на New York Times посочват, че Viva Magenta е доста подобен на бутоните "следване" и "качване" на TikTok.

Неговият дигитален произход и обсег се подчертават с въвеждането на "Magentaverse", придружаваща палитра от приглушени и неутрални нюанси, които допълват, но позволяват на Viva Magenta да блесне, подбран от AI инструмента Midjourney като "безкрайна нова екосистема за изследване".

Хибриден цвят, който хармонично смесва топло и студено, той също така създава мост между реално и цифрово и всички творчески възможности, които възникват от тези мултиплатформени обмени.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay