Светът на Лора: За кучките... и кучетата

Епизод 22 от "Дневникът на една разведена жена"

Светът на Лора: За кучките... и кучетата
Някой много уместно беше коментирал под предходната история, че това, което пиша и което вие четете, са разкази за живота. Такъв, какъвто ни се случва извън личните ни норми, разбирания и, ако щете, представи за него.

Да, решенията взимаме сами, но границата между черно и бяло всъщност не е тънка линия, а гигантско поле размито сиво, което клони към единия от двата екстремума, но всичко зависи от гледната точка. Аз, естествено, ви показвам моята гледна точка. Щеше ми се да имате възможност да четете вътрешния свят на поне още един участник в житейския ми четириъгълник, но на този етап няма как да стане.

Затова днес ще се опитам да ви се покажа от два противоположни и интересни ъгъла. Част от тук четящите мислят за мен като за онази разваляща семейства и занимаваща се с женени мъже кучка, която не се интересува от нищо друго, освен от собствените си емоции. Която се опитва да гради щастието си върху нещастието на други - в случая съпругата на въпросния мъж.

Не знам защо повечето хора смятат, че това, което аз искам, очаквам и се стремя да постигна е разводът на мъжа, когото обичам. Може би, защото така е прието? Вероятно изглежда така, все едно съм се развела с единствената мисъл да се оженя отново, едва ли не веднага.

Е, казвала съм го неведнъж - разведох се, защото не бях обичана. Не се чувствах желана. Не се чувствах жена в онзи най-простичък смисъл. И не, не искам мъжа, когото обичам, да бъде нещастен. Ако някога реши да прекрати брака си, то това ще е поради причини, незасягащи мен. Дори съм убедена, че ако това се случи, той няма да се нанесе тутакси у дома. Но това са само хипотези.
 
Ще ви разочаровам, но не съм типичния образ на развалящата семейства жена. Не съм 175 см, 50 кг, руса и с големи гърди. Реалните ми физически характеристики се свеждат до 168 см, 65 кг и широка усмивка (ОК, в интерес на статистиката - гръдната ми обиколка е трицифрено число). Брюнетка. Дори се пробвах да си направя секси фотосесия с класическа визия с чорапи, високи ботуши и марабу, но с фотографката, която ми е много близка приятелка, установихме, че ми липсва нужното изражение. И всъщност от цялото упражнение имам едни кадри, на които изглеждам повече карнавално-забавно, отколкото секси.

Така де, това беше лирическо отклонение, за да се опитате да си представите как изглеждам. Далеч съм от онези дами, които знаят какво искат и го постигат на всяка цена. Имам предвид по отношение на връзките с мъже. Аз просто се влюбвам.

Светът на Лора: За кучките... и кучетата
Снощи говорих по телефона 3 часа с една от най-старите ми добри приятелки. Заедно сме още от гимназията. Мъжете ни бяха съученици. Тя се разведе преди мен.

Как изглеждам в нейните очи? Не "кучка", а по-скоро "куче". От онези уличните, които се пазят, ако им посегнеш, но ако решиш да ги погалиш и да ги нахраниш, ти остават верни завинаги и са готови на всичко за теб. Според нея съм прегазила себе си, превърнала съм се в подметка и се радвам на трохите внимание, които получавам, без да оценявам каква жена съм всъщност и какво заслужавам да получа. 

Ето ви парадокс. В крайна сметка, това са две гледни точки: на хора, за които аз съм почти несъществуващ, но обобщаващ в себе си негативни стереотипи образ и на един човек, който ме познава от години и ме е виждал в хиляди ситуации. Между всичко това съм аз, с моите емоции, които всички пречупват през своите си призми.

А погледнато реално, и вие, и тя имате само моята гледна точка. Виждате ситуацията доста едностранчиво, не сте наясно с живота и изборите на другия човек във връзката. На вас ви е лесно да ме съдите, защото не ме познавате. На нея ѝ е трудно да приеме моите избори, защото ме познава. Аз пък съм в онова размито сиво поле, за което споменах в началото и се опитвам да си го направя цветно, доколкото е възможно.

Понякога потъвам в черни сенки, друг път съм "бяла и добра", но най-често съм жълто-оранжево-зелена. Озарявам си света и си го пълня с усмивки. Ако съм в настроение, в което не ми се получават от раз, на помощ ми идват децата. Тогава може да попадна в синьо-розово-лилаво-лепкавата гама на техните светове и да не се измъкна с дни от там. Ходя вързана на две опашки и си купувам бонбони "Теменужка", които крия от тях, защото ще ми ги изядат.

И се уча да бъда жена. Такава, на която ѝ обръщат внимание. Която искат да изненадват. Сега ми предстои нов урок, който сама съм решила да си наложа - да спра за малко да съм двигател и да генерирам случки и събития. Трябва да дам възможност на хората около мен да ми случват събития. 

Светът на Лора: За кучките... и кучетата

Защо не съм го правила досега? Защото ме е страх, че ще се разочаровам и че никой няма да поиска да направи каквото и да било за мен. Затова предпочитам аз да измислям, планирам и случвам всичко. Е, крайно време е да си позволя да бъда специална за някого. Без да му слагам каишка и да го принуждавам да прави разни неща. Без да изпълнявам команди като "място" и "редом". Т.е. да бъда себе си. Без да стъпвам с токчета на врата на някого и без да въртя опашка.

Пожелавам ви сиво поле с парчета дъга по него. Защото никой не живее в крайности!

Светът на Лора: За кучките... и кучетатаПрочетете още:

Уроци по живот
Уроци по любов
Разни върхове
Солено...
3/4 щастие
Мъжете са от Марс
Сърдитка
Когато мечтите се сбъдват
Кръговрати
Голямото преместване
Децата
Животът като терапия
Клиники, поликлиники и пропаганда
За връзките и хората
Пояснителен
Животът е прекрасен
Как се подарява щастие?
Четири развода и една голяма любов
Безбъдещно
Половин живот
Развод... Пореден!

А за да следите и останалите истории в света на Jenite.bg, можете да се присъедините към нашата страница във Facebook!
32 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.27
Дария Божилова 11.12.2013|14:18
Снимките на статията ви са много хубави.
26
kameliq ganeva 03.12.2013|13:16
Защо винаги всички мислят, че русите развалят семействата? Това е до хората не до цвета на косата или ръст, тегло и прочие. Ако не си щастлив, няма да си с дадения човек.
25
Пламена Христова 02.12.2013|14:29
Тези истории имат ли край, много са интересни?
24
Вилислава Георгиева 29.11.2013|17:56
С право се е развела, след като не й е било добре.
23
Nina Rosi 29.11.2013|16:53
Как нещата в живота се обръщат от позицията на лъганата съпруга в тази на любовницата... Не знам за мен е малко странно човек минал по този път да влиза в тази роля, може да е подсъзнателен опит за възмездие.
22
Рени Чен 29.11.2013|15:30
Всеки пред собствената си съвест си има своето морално оправдание защо постъпва така.
21
Счупено Пиронче 29.11.2013|11:58
и като не му харесва защо не се разведе? И Лора е бивша съпруга на мъж с любовница, защо нейното щастие сега да е ОК и оправдано, а жената на любовника по-различна ли е от теб или от мен, от Лора?
20
Моника Катева 29.11.2013|11:29
На мен лично не ми пречи Лора любовница ли е, кучка ли е, куче ли е,или там каквато порода се оприличава. :) Но виждаме, как и тя е била в ролята на "лошата кучка",както каза някой по-надолу в ролята си на съпруга,сега аз едно не разбирам,защо прекрасния мъж не се разведе с жена си, това ме е яд,че хитруши правят другите на глупаци, нима съпругата му заслужава да я лъжа, да спи с друга, да се усмихва на нея и да прекарва времето си с нея и нейните деца, вместо със собственото си семейство? да се разведа и да си прави каквото си поиска, не сега той да излиза ангел видиш ли, защото с 2 жени имал пълен душевен мир, една за пред хората, една за в кревата.
19
lilia tashkova 29.11.2013|10:52
Лора, Лора, и твоята не е лесна, ама хич
18
rozalij gencheva 29.11.2013|08:50
Наистина интересна статия.
17
vyara dimova 28.11.2013|20:08
И статията, и снимката са много добри.
16
Kalina Vicheva 28.11.2013|17:02
Това с любовницата си е клеймо, което хората у нас лесно слагат и не само това тези жени по презумпция винаги са виновни - понеже развалят семейства?! А не се отмита факта, че след като този мъж търси нещо извън брака си значи има незадоволени потребности, не е задължително да са сексуални. Понякога т.нар. съпруги са истинските кучки (без извинение), познавам такива жени и съжалявам и оправдавам мъжете им. Но дори и съпругата да е мила и добра, най-естественото нещо е човек да търси любовта, ако не я вижда в лицето на сегашната си половинка.
15
forum arbiter 28.11.2013|15:24
Ахаха много ми хареса този статус! :) Именно мъжът в случая също има голяма роля, не знам защо самите ние, като жени сами се обвиняваме една друга за подобни ситуации, ако се случи подобно нещо в нашето семейство, а не се замислим, къде всъщност е "вината" и че този мъж, сам е поискал някаква извънбрачна връзка. Говоря по принцип, а не в случая на Лора.
14
forum arbiter 28.11.2013|15:23
Ахаха много ми хареса този статус! :) Именно мъжът в случая също има голяма роля, не знам защо самите ние, като жени сами се обвиняваме една друга за подобни ситуации, ако се случи подобно нещо в нашето семейство, а не се замислим, къде всъщност е "вината" и че този мъж, сам е поискал някаква извънбрачна връзка. Говоря по принцип, а не в случая на Лора.
13
BornToBe Wild 28.11.2013|15:21
Хубаво е, че си ни опиасала дори леко нагледно (много се смях с фотосесията)малко от себе си за да не си изграждаме някакви погрешни образи, едва ли не наложени от обществото за жената, която краде мъжа. В крайна сметка, това много рядко е така, и хората живетя с години заедно по този начин.
12
Момиче То 28.11.2013|15:20
Разбира се на голяма част от коментиращите тук им е лесно да съдят, а и българина, като цяло трудно съчувства на хора, които правят РАЗЛИЧНИ избори. Не трудни, а различни. Ние обичаме статуквото, защото се чувстваме добре в него, на сигурно и безопасно място. И за това сме станали ужасно посредствени и повръхностни. Сами по себе си обаче не сме такива, и много хора според мен, специално жени в конкретния случай си мечтаят да има тази смелост да се разведат с партнцорите си, защото любовта и щастието отдавна вече са минало...Но понеже пък са прекалено страхливи и плашливи, а и нали обичат статувкото - за това по-добре да съдят и да се крият зад тази фалшива маска. Но нещата са си прости винаги ;) така, че нека те мислят за каквато и да е, но съм сигурна че тайно мечтаят за това да бъдат и те такива "кучки". ;)
11
connie balony 28.11.2013|14:57
О, нова история, доста интересна е.
10
Diana Nenova 28.11.2013|14:22
Каквото и да си говорим всички се стремим с пълна сила към едно и също нещо - любов, всеки има право на нея и сам определя жертвите, които прави, за да я постигне и има. Хората отстрани най-лесното нещо, което могат да направят е да съдят.
9
Виличка Лъжичкова 28.11.2013|13:53
:) Значи ще си щастлива,ако знаеш, че мъжът ти е щастлив с друга, защото е позволено,според Божията воля, хахах. Лъжата и лицемерието ми идват в повече, ако са честни и са като пичове всичко е ОК,ама такова гнусно и измамно нещо е повече от обидно. както питаше някой преди, защо не приемем,че връзката на бившия мъж е била прекрасна и не се беше стигнало до развод, защо се споменаваше и другата жена,след като любовницата не е фактор????:Р
8
desislawa pawlewa 28.11.2013|13:43
снимките са много яки
7
Roberta Tododrova 28.11.2013|11:31
Наистина не е хубаво да се живее в крайности, затова пожеланието ми хареса, а и всичко се променя, веднъж може да си щастлив друг път нещастен, просто човек не трябва да се отчайва, а да следва мечтите си и ако една връзка с женен мъж и доставя удоволствие и наслада защо не. Четох един статус " Господ каза, не пожелавай жената на ближния, но нищо не спомена за чуждия мъж", така че Лора смело напред.
6
positive thinking 28.11.2013|11:13
Историите са интересни, като оправдаделна книжка :) разбира се интересно ще е да разберем и останалите страни на разказа, за кучетата, кучките, котетата и останалото.
5
криворазбрана цивилизация 28.11.2013|10:55
И все пак никой не може да ме убеди,че е много гот да си кучката на женения мъж :D
4
didka abadjieva 28.11.2013|10:00
В крайна сметка на всеки живота си е негов и решава как да го изживее.
3
roni peteva 28.11.2013|08:38
И тази история е от интересните.
2
vyara dimova 27.11.2013|19:52
Страхотен стил на писане:)
1
мили ванили 27.11.2013|17:16
Поредната интересна история.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти