Защо австралийците имат дълга продължителност на живота?

Защо австралийците имат дълга продължителност на живота?
Instagram

Според скорошно проучване австралийците живеят доста дълго, в сравнение с хората в други страни в Азия, Европа и Северна Америка със средна продължителност на живота около 74 години. За сравнение, американците живеят средно до 71,5 години.

Решихме да споделим с вас тайните на дълголетието на австралийците ...

1. Австралия е стабилна страна

Нещата са доста спокойни в Австралия от доста време насам, споделя Колин Пейн, автор на проучването. В сравнение с европейските страни там не е имало големи битки по време на двете световни войни. Обикновено детската смъртност по време на военни конфликти е по-висока, неправилното хранене през детството се проявява по-късно в живота по отношение на здравето и продължителността на живота.

Защо австралийците имат дълга продължителност на живота? Instagram

2. Живот без стрес

По-голямата част от австралийците живеят близо до плажа. Добрият климат прави живота автоматично по-малко стресиращ. Това включва и активния начин на живот - хората бягат в близост до океана, карат колело, сърфират, правят плажна йога и др. Изследователят признава, че редовно среща щастливи хора на 70-годишна възраст, които карат планински велосипеди или се разхождат, което говори висок стандарт на живот.

3. Здравословна кухня

Защо австралийците имат дълга продължителност на живота? Instagram

Изобилие от пресни морски дарове и продукти, които са пресни, превръща австралийската кухня в един от най-здравословните и балансирани хранителни стилове в света. Това обяснява експлозията на здравословни ресторанти в австралийски стил по целия свят с авокадо тостове и зеленчукови купи за закуска, вместо сандвичи с фъстъчено масло и зърнени храни с мляко.

Защо австралийците имат дълга продължителност на живота? Instagram

4. Австралийците са луди по спорта

На Олимпиадата често влиза в топ 5, въпреки малкото си население. Тези победи насърчават хората да излязат на открито и да бъдат активни, плюс това времето и океана наблизо са голямо предимство. Ръгби, крикет, футбол, сърфиране, някои австралийци казват, че спортът просто е в кръвта им.

5. Вродена здравина

Някои австралийци казват, че истинската причина за дългия им живот е това, че те вродено са по-здрави - може би, поради близостта с дивата природа. Ако искате да живеете толкова дълго, колкото австралийците, спрете да се оплаквате, стегнете се и бъдете отговорни за собствения си живот, казват те.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Катаджия спира блондинка: -Госпожо в нарушение сте. Знака не го ли видяхте? Тук движението е само еднопосочно. -Е и к’во - сепнала се блондинката. – Аз да не би да карам в две посоки?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти