Откриха нови полезни свойства на яйцата

Американски диетолози посочиха нови полезни свойства на кокошите яйца

Ежедневната употреба на едно яйце, както посочват учените, намалява риска от инсулт с 12% - петата водеща причина за смъртността в САЩ. В същото време включването на яйцата в храната не оказва забележимо влияние върху исхемичната болест на сърцето.

До тези изводи учените стигнали чрез метаанализ на многобройни изследвания, направени от 1982 до 2015 година, които оценявали взаимната връзка между развитието на заболявания на сърдечно-съдовата система и употребата на яйца.

"Яйцата наистина съдържат много полезни и питателни вещества, сред които антиоксиданти, забавящи окислителните и възпалителните процеси. Те са и отличен източник на белтък, чиято употреба се свързва с по-ниско кръвно налягане”, разказва съавторът на изследването доктор Доминик Алекзандър.

Изследването е публикувано в Journal of the American College of Nutrition, накратко за него се разказва в изданието EurekAlert!, съобщава лента.ру.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Приятелството след любовта би ме унижило. Настаняването на една силна страст в малко симпатично...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти