Ето как да направите така, че дългият работен ден да минава по-бързо

На всички нас ни се струва, че денят, прекаран в офиса, е вечен

Ето как да направите така, че дългият работен ден да минава по-бързо

Колко пъти сте гледали през прозореца на офиса и сте мечтали да сте навън, на свеж въздух или да сте вкъщи, в топлото легло? Отговорът е ясен- всеки ден. Струва ни се, че времето е спряло и краят на работния ден просто не идва, а когато най-сетне стане време да излезем от офиса, се чувстваме абсолютно изтощени. Ето как да направите така, че работния ден да изтече, без дори да сте усетили, че сте били на работа.

  1. Намерете работа, която ви харесва или започнете да работите по интересен проект на сегашната си работа

    Всеки иска да има работа, която обожава. Всеки ден да отида с огромно желание и да чака с нетърпение следващият работен ден. Това може да се случи, дори без да напускате сегашната си работа. Просто открийте нещото, което ви кара да се чувствате удовлетворени и се занимавайте с него. Открийте възможности за обучение, за да ви бъде по-лесна и съответно по-приятна работата всеки ден.

  2. Отделете едно от чекмеджетата на бюрото си за храна

    Шоколадът е най-доброто средство за подобряване на настроението си. Старайте се винаги да имате един в бюрото си за спешни случаи. Също така се запасете със здравословни закуски, които да ви дават енергия за деня.

  3. Провеждайте 5-минутни разговори с колегите

    Трябва да се забавляваме по време на работния ден, защото това намалява стреса и прави деня ни по-приятен. Задайте въпрос на някой колега, който не е свързан с работата, за да започнете разговор.

  4. Правете си разходки

    Не седете цял ден на бюрото. Станете и се раздвижете! Разхождайте се по време на обедната почивка или си правете кратки разходки, след като приключите с важна задача. Разходката ще ви даде енергия и ще ви отърси от стреса.

  5. Поинтересувайте се от работата на други компании

    Разучете конкуренцията. Ще допринесете за развитието на компанията, ще получите разнообразие и може да ви дойдат някои свежи идеи. Плюс това е по-интересно от многократното проверяване на и-мейла.

  6. Работете с хора, които харесвате

    Това е от огромно значение за цялостното удоволствие от работата. Ако работите в неприятна среда, няма как работният ви ден да минава леко.

  7. Фокусирайте се върху постиженията си, а не върху безкрайния списък със задачи

    Не позволявайте хилядите задачи да ви стресират. Колкото повече се фокусирате върху постиженията си, толкова по-бързо ще минава денят ви.

  8. Сложете предмети, които ви карат да се усмихвате на бюрото си.

    Например любимата ви чаша за кафе или рамки със снимки на любимите хора. Толкова е просто, а внася толкова радост в деня ни.

  9. Седнете на различно място

    Ако офисът ви позволява да не седите на едно и също място цял ден, възползвайте се. Но дори и да няма такава възможност, просто вземете лаптопа си и седнете в кухнята за половин-един час.

  10. Правете си подаръци в края на седмицата

    Поставяйте си различни цели всяка седмица и ако се справяте с тях, си подарявайте нещо в края на седмицата. Така ще чакате с нетърпение да стане петък и цялата седмица ще мине по-бързо.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay