Защо не трябва да купуваме чанти с големи лога и как да изглеждаме стилно

Защо не трябва да купуваме чанти с големи лога и как да изглеждаме стилно

Не знаем за вас, но когато видим чанта, колан или друг аксесоар с огромно лого, всичко в нас крещи "ходеща реклама". А и трябва да признаем, че крещящите мотиви издават признаци на лош вкус и е много трудно да бъдат съчетани по стилен начин.

Но защо тогава дизайнерските къщи създават подобни артикули?

Това се случва, за да привлекат среден клас потребители, чрез по-достъпни продукти. Върху тези дрехи и аксесоари са изобразени логата на бранда, при това в големи размери. По този начин марката създава усещане у купувача за висок стандарт, кара го да се чувства специален, притежавайки марков продукт, но в действителност производителят получава безплатна реклама.

Как тогава да изглеждаме стилно и необходимо ли е да имаме маркова чанта на всяка цена?

Избягвайте логата

Както вече казахме, те са крещящи и изглеждат евтино. Независимо, че сте платили 1000 лв. за една чанта, това не ви гарантира, че тя ще изглежда стилно и скъпо. Избягвайте аксесоари, чийто десен включва буквите от името на марката, изобразени по цялата повърхност. Катарамите с огромни лога на бранда също не са най-добрата ви опция, ако се стремите към елегантен и деликатен стил. Това, че един бранд предлага артикули с изброените характеристики не означава, че е лош. Ако имате финансовата възможност, заложете на повисок клас модел с по-фина визия. Ако не - пазарът предлага огрмно количество стоки от среден клас, които подържат високо качество и изглеждат добре.

Не посягайте към продукти, имитиращи оригинала

Вероятно само една разходка из центъра на София ще ни направи свидетели на най-разнообразни вариации на класическата чанта на Chanel. И това не е непременно лошо, но трябва да се съгласите с нас, че в повечето случаи тези имитации си личат от километри и отново изглеждат евтино. Освен, ако не става дума за висок клас реплика, която досущ наподобява оригинала, то по-добре изобщо не я купувайте. А най-добре е да заложите на оригинални дизайни, които дори и да не са популярни, ще подчертаят визията ви.

Защо не трябва да купуваме чанти с големи лога и как да изглеждаме стилно

Аутлетите не винаги предлагат същото качество

Обожаваме момента, в който намираме маркова чанта на половин цена в някой аутлет. Оказва се обаче, че там не се предлагат само стоки от остарели колекции, а и такива с много по-занижено качество - изкуствена кожа, евтини материали. Този тип магазини се опитват да заблудят купувача, че е открил невероятно изгодна сделка, но всъщност предоставят ниско качество на сравнително висока цена.

Заложете на стила, вместо на бранда

Трябва да сме честни - малко са тези, които могат да си позволят да похарчат няколко хиляди за чанта. Но, както обсъдихме вече, това така или иначе не ви дава гаранция, че ще изглеждате стилно. По-удачният вариант е да заложите на стилна чанта, която е изработена от издръжливи, естествени материали, но не е от бутика на Dior, отколкото чанта, обиспана с лога, но компрометираща цялостната ви визия.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay