Защо тихата любов е най-добрата?

Защо тихата любов е най-добрата?
Instagram

Според проучване, само около 12% от двойките остават заедно за по-дълго от 20 години, но тези, които успяват да поддържат дългосрочна връзка, имат нива на мозъчна активност, подобни на тези, които са влюбени отскоро! Това означава, че спокойната и тиха любов е отговорът на щастливата дълга връзка.

Да си част от щастлива двойка изисква усилия и тихата любов всъщност е най-добрата.

1. Тихата любов не е синоним на скучна любов

Изследователят Аарон Бен-Зеев определя спокойните отношения като освободени от отрицателни елементи, като тежки конфронтации, ревност и безпокойство. Това не означава, че развитието ви като двойка спира или че няма вълнуващи емоции и със сигурност това не е застой.

Все още можете да имате пеперуди в корема, но тихата любов означава преди всичко да се чувствате сигурно и удобно, да изживявате нови неща в живота, да се развивате лично и като двойка и да се подкрепяте взаимно.

2. Тихата любов означава безопасна среда

Изследователят Арт Арон доказа, че дългогодишните двойки, които съобщават за високи нива на спокойна романтична близост, имат нива на мозъчна активност, подобни на тези, които са се влюбили наскоро! Причината за това тихата любов да е най-дълготрайна е, че партньорите се научават да не преминават границите, да не губят самообладание, да се въздържат от критики и да бъдат търпеливи и толерантни.

3. Тихата любов не е възможна без доверие

Спокойната любов се изгражда при голямо доверие и откритост. С други думи, вие се съгласявате никога да не се наранявате един друг. Без прозрачност, емоционална подкрепа, разбиране и уважение ние никога не можем да сме спокойни или да се чувстваме наистина сигурни и обичани.

4. Тихата любов все пак е романтична

Има разлика между интензивност и дълбочина на романтиката. Първото е моменталната страст и желание. То е по-кратко по продължителност и няма развитие. Докато второ е непрекъснато преживяване, включващо и страстта и развитие.

5. Спокойствието е новото вълнение

В днешния свят, който се основава на повърхностни отношения с всички тези приложения за запознанства и показване в социалните мрежи, дълбоката тиха любов е много ценно нещо. С времето минавате на по-дълбоко, по-сложно ниво, научавате нови неща един за друг, правите различни неща заедно и споделяте емоционални преживявания - това носи нещо ново във връзката и е достатъчно вълнуващо.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти