6 неща, които да разчистите преди есента

6 неща, които да разчистите преди есента
Pexels

Лятото е в разгара си в момента, но ще свърши, преди да се усетите.

Броени седмици ни делят от връщането към училище, работа и отговорности. За да започнете начисто и да се чувствате добре, добра идея е да започнете да разчиствате дома си още сега.

Това е идеалното занимание за дъждовните дни през лятото. Разчистването на бъркотията също ще ви даде по-добра представа какво може да трябва да купите за предстоящия сезон.

Ето шест неща, които да разчистите, преди да настъпи есента:

1. Училищни пособия от миналата година

Училищните пособия не траят вечно. Писалките и боята изсъхват. Линийките се чупят. Вижте какво трябва да се изхвърли и вземете под внимание какво можете да използвате отново тази година, като класьори, моливи и кутии за обяд.

2. Умалели детски дрехи 

Децата растат буквално с дни. Така че, ако имате деца, лятото е страхотно време да прегледате гардеробите им и да видите в какво вече не могат да се поберат. Може ли друг брат или сестра да го носи? Можете ли да ги дадете на приятелка за нейните деца? Дрехи в добро състояние могат да бъдат дарени, а тези, които са износени, могат да бъдат сложени в контейнерите за рециклиране. След това преценете от какво се нуждаят децата за новата учебна година.

3. Дрехи за работа

Ако вашият работодател е избрал хибриден модел или сега работите само от вкъщи — може да имате професионално облекло от живота си преди пандемията. Така че, въпреки че не трябва да изхвърляте всичко, вероятно вече нямате нужда от десет различни зимни вълнени поли или костюми. Тези неща могат да заемат много място в гардероба, което бихте могли да използвате за по-използваните дрехи. Изхвърлете неща, които са на петна, скъсани или вече не могат да се носят, или дарете дрехите, които са в добро състояние.

4. Картонени кутии

Повечето от нас поръчват много онлайн. Ако сте съхранявали тези кутии от доставки в килера или гаража, за връщания, които никога не сте направили, сега е моментът да се отървете от тях. 

5. Стара електроника

Въпреки че винаги е добра идея да държите под ръка по-стар смартфон или компютър, в случай че нещо се случи с настоящия ви, десетгодишен настолен компютър вероятно не е полезен и всъщност нямате нужда от този стар телефон, който заема ценно място. 

Само не забравяйте да изтриете данните и да рециклирате старите си батерии. Стари телефони могат да бъдат продадени или дарени на приюти за жертви на домашно насилие. 

6. Вашият гараж

Гаражите са склонни да се превърнат в сметище за всеки предмет, който не искате да държите в къщата. Така че отделете час или два и разчистете гаража, преди да е станало твърде студено. Това може да включва освобождаване от неизползвано спортно оборудване, стари уреди, играчки, които децата са надраснали, и стара или повредена украса, която няма да използвате вече.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay