Защо след секс жените се привързват повече от мъжете

Въпрос на чувства или просто хормони

Защо след секс жените се привързват повече от мъжете

Любовта винаги е била забулена в мистерия, една романтична загадка, която всички опитваме да обясним, но не успяваме и просто се оставяме да ни завладее. Възхищаваме се на поетите и артистите, които успяват да изразят чувствата си и смятаме, че е толкова загадъчна, колкото красотата на дъгата. Дъгата обаче беше обяснена... Любовта също.

 

Учени откриха как и защо хората се влюбват и обяснението далеч не е романтично. Причината е хормонът окситоцин, който се отделя при жените и мъжете при физическа близост и най-вече по време на секс. Питате какво точно е влиянието му? Окситоцинът ви кара да търсите близост и интимност и да се привързвате все повече към партньора си. Когато нивото на окситоцин в тялото достигне най-високото си ниво, изпитвате оргазъм. Големият поток на този хормон по време на оргазъм успокоява тялото и кара хората да търсят физическа близост, иначе казано - кара вас и партньорът ви да се прегърнете и да заспите.

 

Логично е да попитате защо жените се привързват след секс много повече от мъжете. Отговорът е много прост. Женското тяло е много по-чувствително и податливо на влиянието на окситоцинът. Този химикал ви прави сантиментални и нежни. Това има и добра и лоша страна. Лошата е, че жените се привързват емоционално много повече от мъжете, но пък магията на окситоцинът ни дава разтърсващата привилегията, позната под името множествен оргазъм. Гот, а?

6 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay