Няколко съвета за връзките от Кристен Бел

Включват много компромиси и работа

Няколко съвета за връзките от Кристен Бел
Facebook/Kristen Bell

Дълъг и пълноценен брак между знаменитости е нещо като еднорог в Холивуд. Но Кристен Бел и Дакс Шепърд са една от малкото двойки, които продължават да ни дават надежда, че любовта съществува. Кристен споделя, че не е лесно. Нужни са много компромиси и от двете страни, а романтичните филми създават много нереалистични очаквания в жените.

Кристен и Дакс осъзнават колко много хора ги обичат, но Кристен казва: "Ако се разделим, моля ви, не го приемайте като края на света":

"Забавно е, че често чуваме "Не се разделяйте". Не мисля, че това ще се случи, но дори и да се случи, защо трябва да страдаме за това, че вече не сме заедно. Няма ли да бъде по-добре да сме щастливи от факта, че сме прекарали толкова страхотни моменти заедно? Всички хора реагират негативно "Не мога да повярвам, че се разделихме, това е толкова тъжно" и т.н. Не е ли по-добре да мислим "Уау, ние бяхме заедно цели 15 години, това е страхотно. Благодарни сме за всичко, което сме взели от тези отношения". Цялостната представа за връзките трябва да бъде малко коригирана, според звездата.

Ето и съветите, които дава Кристен, базирани на отношенията й с Дакс:

1. Изключете недоволството

Едно от правилата, което следват като двойка е извлечено от психологическо изследване, което Кристен чете. Става въпрос за книга, в която се казва, че психолог може да разбере за 1 час дали дадена връзка ще продължи или не. Просто е: ако има презрение, ако пренебрегвате това, което другия казва, връзката ще се провали. Кристен и Дакс са премахнали презрението от връзката си и компромисите са станали много по-лесни. Кристен споделя, че понякога не е съгласна с действията на Дакс, но винаги го изслушва и уважава мнението му.

2. Изберете да бъдете щастливи

Кристен също твърди, че щастието е въпрос на избор. "Ние избрахме да бъдем щастливи", споделя тя. "Когато се събудиш сутрин, може да избереш дали ще бъдеш щастлив или не. Любовта също е избор."

Просто не очаквайте този избор винаги да бъде лесен. Няма такова нещо като съвършенство. "Има моменти, в които обичам Дакс, но просто не му говоря. Караме се, сдобряваме се, винаги си обещаваме следващия път да опитаме да разрешим проблема без да се караме. Връзката е за това- единия да държи главата на другия над водата, когато потъва. Никога, нищо не е лесно. Но веднъж ако се отървете от убеждението, че всичко ще бъде лесно, после наистина става по-лесно."

3. Намерете проблема под проблема

Другият съвет на Кристен за справяне с конфликтите, е да преминете през повърхностния проблем и да се заемете с основния въпрос. "Проблемът никога не е истинският проблем", казва тя. Винаги има друг, по-основен проблем. Винаги търсенете проблемите под повърхността, защото ако не разрешите проблемът в основите му, не сте го разрешили за дълго.

4. Не се страхувайте да бъдете уязвими

Уязвимостта е ключът към успешна връзка. Хората са толкова глупави. Хората са убедени, че е по-добре да се бият в гърдите и никога да не показват, че са уязвими, а всъщност е точно обратното. Винаги крием уязвимостта си, защото искаме да предпазим някой, който е по-уязвим. Когато се карате с човека до себе си, просто спрете и бъдете уязвими. Кажете "Уплашен съм. Страхувам се да не те загубя. Обичам те и не искам да се разделяме". Тези думи ще променят всичко...

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти