Тренировката на Шакира преди световното турне

Директно от личния й треньор

Тренировката на Шакира преди световното турне
Instagram

Шакира си е поставила някои сериозни фитнес цели и работи усърдно, за да ги постигне. Личната треньорка на Шакира Анна Кайзер споделя програмата на великолепната певица, по която се подготвя за световното си турне. 

"В момента я подготвям за световно турне", казва Кайзер, "което означава, че работим върху увеличаването на издръжливостта, защото тя ще бъде на сцената в продължение на два часа, пеейки и танцувайки!"

Нейните тренировки са огледални на представленията й

Кайзер създава програма, която отразява стила на действителните изпълнения на Шакира. Ако мислите за това, когато тя е на сцената, тя сериозно работи! И това е маратон. Шакира пее и танцува през цялото време на концертите си. По време на концертите има почивки по 10 минути, след което сменя костюма и продължава. Това е наистина голямо натоварване.

"Искам нейните тренировки да я подготвят за това", казва трениьорката, "сменяме различни видове тренировки, променяме интервалите от време и т.н." 

Тя прави тренировки по танци

Тренировките на Шакира включват ритмични танци, но не аеробен стил. Те имат за цел да я направят по-силна и издръжлива и да повишат нивата й на енергия. С тези тренировки тя тонизира цялото си тяло. 

Тренировката на Шакира преди световното турне Instagram

И предизвикателни рутинни бягащи пътеки

В някои дни те превключват нещата с тренировъчна сесия - но това не е вид тренировка, за която мислите. "Когато тя е била до 4 сутринта на запис или репетиция, това е чудесен начин да си почине."

Ето как работи: "Това е нещо средно между силова и кардио тренировка, но се прави на музиката, а вие работите върху всички равнини на движение – движите се настрани, прескачате, скачате, вървите и т.н. След това спирате и се качвате на бягащата пътека. Звучи лудо... и доста забавно! 

Съгласуваността е ключът

Когато Кайзер е с Шакира, те работят заедно за "две седмици до три седмици" и затова засилват тренировките, докато имат време заедно. Това означава, че един или два дни в седмицата, Шакира тренира един до два часа на ден ("Понякога го разделяме на две сесии, всяка по 45 минути или по един час"), а след това другите пет - шест дни, един час до 90 минути всеки ден.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Преди Коледа две блондинки отишли в гората. Ще търсят елха за празника. Търсили, търсили. Обикаляли, обикаляли. Накрая грохнали от умора. Едната блондинка казала: -Виж какво, муцка. Омръзна ми да...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти