Ефективно оформяне на тялото с Emsculpt и начини за борба с целулита

Ефективно оформяне на тялото с Emsculpt и начини за борба с целулита

Представяме ви Марина Тодорова, опитен специалист от екипа на Evolution Aesthetic & Laser Center, който ще сподели интересни факти на тема "Оформяне на тялото". Тя ще разкаже за личния си опит и впечатления от работата с най-високо технологичните уреди, които диктуват тенденциите в индустрията. Марина Тодорова бе гост лектор на уникалното по рода си събитие "Innovation Medical Aesthetic Forum” на 14 и 15 април , организирано от световния лидер BTL Industries. Компанията е на водещи позиции в световен мащаб в производството, разработването, търговията и сервиза на електронна медицинска апаратура в направленията Естетична медицина, Кардиология и Физиотерапия.

Какво представляват процедурите за оформяне на тялото?

Апаратните процедури за оформяне и стягане на тялото стимулират регенерацията на колаген, стягат и повдигат кожата, подобряват еластичността и отпускането, ускоряват кръвообращението, изглаждат кожата, редуцират целулита, намаляват излишните мазнини.

Кои са най-разпространените методи за body shaping?

В Evolution винаги предоставяме най-новите и най-добри технологии на нашите клиенти.

Според това какви са изходните индикации- мастни натрупвания, отпусната кожа,целулит, нужда от стимулация  на мускулите,бихме могли да обособим различни, комплексни методи за третирането им:

Радиочестотни вълни, които имат за цел да въздействат на ниво съединителна тъкан, като по този начин се увеличава производството на колаген и еластин, в резултат на което кожата придобива по-стегнат, гладък и подмладен вид.

Криолиполиза- неинвазивна алтернатива на липосукцията, при която зоните с мастни натрупвания се подлагат на охлаждане до -10градуса. Резултатът е намаляване на обиколките в третираната област.

Em Sculpt- иновативна технология, която в рамките на кратка 30 минутна сесия създава дълбоки и продължителни мускулни контракции, които оформят и дефинират коремната стена и лифтират седалищните части. Повече за тази и други технологии от последно поколение може да разберете на BTL Innovation Medical Aesthetic Forum на 14 и 15 април, организиран от световния лидер в производството, разботването, търговията и сервиза на електронна медицинска апаратура, BTL Industries.

Ултразвуково разграждане- специфични ултразвукови вълни,селективно разбиващи подкожните мазнини в комбинация със засилване метаболизма на мастната тъкан и редуциране обема на адипоцитите. Така се стимулира лимфният дренаж и се постига видимо заглаждане на текстурата на кожата.

Целулитът е чувствителна тема за много жени. Кои са най-честите причини за появата му?

Целулитът се появява в резултат на взаимодействието между съединителната тъкан в дермалния слой на кожата и слоя мазнини, намиращ се точно под него. Мастните натрупвания притискат и изкривяват съединителната тъкан, което кара влакнестите тъканни корди  да се свиват или скъсяват. Това води до видимите деформации на кожата, които наричаме целулит.

Раглеждайки в частност хиподермата или най-дълбокия подкожно-мастен слой, можем да открием причината за появата на целулит.

Хиподермата представлява "подложка" на кожата, която я свързва с подлежащите й тъкани. Тя е изградена предимно от липоцити (мастни клетки), изпълнени с мастни капки и съединителна тъкан под формата на влакна, събрани в снопчета, които придават еластичност и здравина на кожата. Тази подкожна тъкан има различна дебелина в различните части на тялото -най-плътен се оказва слоят по корема и седалището, следван от гърдите и бедрата, като напълно липсва под ноктите и клепачите.

Патологичните процеси при появата на целулит са свързани с настъпващи смущения в ензимните системи, ендокринни нарушения, локален недостиг на кислород и патологични окислителни процеси. Женското тяло е устроено така, че позволява по-голямо натрупване на мастна тъкан, отколкото при представителите на силния пол.

Друг особено важен и потенциално опасен фактор се оказва въздействието на свободните радикали и съпътстващите ги процеси, изразяващи се в натрупване на определени аниони, които предизвикват дегенерация на хиалуроновата киселина и колагена, увреждане на клетките чрез пероксидация и нарушаване на пропускливостта на клетъчните мембрани.

Мит ли е, че пиенето на много вода може да повлияе положително при борбата с целулита?

Предвид факта, че голяма част от нас е именно вода, то задължително ежедневно тялото ни има необходимост от определено количество от нея. Много е важно да не се стига до момент, в който изпитваме жажда. Водата трябва да се приема преди тялото да е усетило такава. Тя  служи като жизненоважно средство за правилното функциониране на органите, които изграждат нашето тяло. Главните органи, които отговарят за добрата детоксикация - черният дроб и бъбреците, функционират по-добре и поддържат тялото в добра форма, ако имат достатъчно течности. Това в пълна сила важи особено за нашите бъбреци. Когато не ги снабдяваме с достатъчно вода, техните функции се изземат от черния дроб. Той пък от своя страна е органът, който се грижи за чистотата на нашия организъм- чисти тялото ни от токсините и вредните вещества, и най-вече той превръща мазнините в енергия нужна за тялото.

Тук е ключовият момент, когато черният дроб играе роля и на бъбрек, той не може да разгражда мазнините и те започват да се трупат в тялото, започва да се формира целулит. Ето защо е толкова важно в борбата с целулита да пием достатъчно количество вода за да може бъбреците да работят оптимално. Когато всеки орган изпълнява своята функция, тогава в тялото цари хармония. То се чувства добре и е в състояние да служи в наша полза.

А кои са най-често срещаните заблуди по отношение на целулита?

  • Мъжете нямат целулит, защото….”е грозно”.

Да, при дамите е по-ясно изявен, но мъжете също могат да бъдат засегнати понякога. Организацията на съединителната тъкан при силния пол е под формата на влакнести ленти, които се движат успоредно на тялото, докато при жените те са перпендикулярни. Именно перпендикулярните влакнести ленти предизвикват ефекта "трапчинки", когато загубят еластичността си.

Кожата на мъжете е по-дебела от тази на жените, а също така съдържа повече колаген и по този начин целулитът при мъжете остава "скрит”, поради разлики в структурните компоненти.

В заключение може да обобщим, че мъжете също страдат от целулит, но при тях по-рядко се проявява видимо, тъй като задържащата мазнините тъкан е по-здрава, а и те притежават по-голямо количество от хормона тестостерон, който гори мазнините. 

  • Липосукцията би могла да ни избави от целулитни натрупвания?

Инвазивното премахване на "мастни джобове” помага при неправилно натрупване на мазнини в областта на корема, бедрата, бричовете и ханша, но не намалява целулита, защото не подобрява циркулацията на течностите и състоянието на тъканите. Ако целулитът е вашият проблем, липосукцията няма да ви бъде от полза. Дори може да задълбочи проблема, защото при процедурата се изсмуква излишна тъкан, под ниво хиподерма и се освобождава място за разпростирането й в по-широка зона, което може да е причина  разпределението на мазнините да е по-неравномерно и естетически по-неприемливо. А с отпускането на кожата от възрастта, процесът се задълбочава.

Кои хора не трябва да се подлагат на процедури за оформяне на тялото? Има ли противопоказания?

Разбира се, не всеки пациент е подходящ. 

Едни от основните и абсолютни контраиндикации са:

*Пейсмейкър или имплантируем дефибрилатор.

*Повърхностни метални или други импланти в третираната област

*Текущи и отминали състояния на онкологично заболяване

*Бременност и кърмене

*Увредена имунна система, поради имуносупресивни заболявания и медикамени

*Данни за коагулопатия или използване на антикоагуланти

*Операционни намеси в третираната област в рамките на последните 3 месеца

*Варикозни вени

*Зони с татуировки или перманентен грим

Вие сте час от екипа на Evolution Aesthetic & Laser Center, където за първи път в страната ни се изпробва единствената по рода си технология EMSCULPT, която изгражда мускули и изгаря нежеланите мазнини. Какво представлява тя и кои са основните ѝ предимства?

EMSCUPT е първата и единствена твхнология в естетичната медицина, която едновременно изгражда мускули и изгаря нежеланите мазнини. Използвайки високо-интензивно електромагнитно поле(HIFEM), апаратът предизвиква 20 000 дълбоки мускулни контракции в рамките на 30 минутна сесия, които не могат да бъдат постигнати чрез физически упражнения.

Това е единствената технология, която едновременно позволява както изграждане на мускули, така и редуциране на мазнини.

EMSCULPT е и единствената неинвазивна терапия за неоперативно подвигане на седалищните части( Butt-Lifting). Много подходяща терапия също така за жени след раждане, които имат нужда от стягане и прибиране на мускулатурата на корема(diastasis recti). 

Как се прилага и какви са спецификите?

Прилага се в зоната на абдоминалните мускули  и седалищните части, както и по-малки мускули на горни и долни крайници( бицепс, трицепс и прасец).

Преминаването директно към 80% или 100% от мощността, може да хиперстресира мускула и дори да причини херния. Това е и причината поради която толкова висок клас естетична апаратура би могла да бъде достъпна само в доказани и утвърдени естетични центрове с обучен практикуващ, който знае как да борави с устройството.

Процедурите с EMSCUPT са безболезнени и напълно безопасни(FDA cleared). Протичат в рамките на 30 минути и стандартният  курс от 4 терапии се извършва в рамките на 2 седмици. Подходящи са както за активно спортуващи хора, които искат да подобрят своите резултати, така и за такива, които нямат възможност да извършват регулярно физическа активност, но в същото време желаят мускулите им да бъдат в добър тонус и да изглеждат добре.

С какво се различава от познатите до момента процедури и с какво ги превъзхожда?

Основните неинвазивни методи целящи оформяне и контуриране на силуета както и редуциране на мастни натрупвания в определени части на тялото, си служат с технологии базирани на контролирано затопляне или охлаждане( локална хипер/хипотетмия). BTL EMSCULPT е иновация в света на естетиката, тъй като използва специфично високо-интензивно електромагнитно поле(HIFEM), към което са чувствителни моторните неврони на мускулите и по този начин предизвиква дълбока и продължителна мускулна контракция. Тази надмаксимална контракция, не би могла да бъде постигната чрез активни физически упражнения.

Когато е изложена на супрамаксимални мускулни контракции, мускулната  тъкан е принудена да се адаптира към такива екстремни условия и реагира с дълбоко преустройство на вътрешната си структура, т.е . растеж на миофибрили (мускулна хипертрофия) и създаване на нови протеинови нишки и мускулни влакна(мускулна хиперплазия). Повишената мускулатура и обем водят до по-добра дефиниция и мускулен тонус. Това от своя страна изисква прекомерно отделяне на енергия, което води до трайна "смърт” на мастните клетки.

EMSCULPT е единствената технология, която позволява едновременно изграждане на мускули и изгаряне на мазнини, като същевременно околните тъкани остават незасегнати.

Колко процедури са необходими, за да започне да се наблюдава ефект?

Още след първата стимулация се усеща тонизиране и укрепване на третираната зона. Подобряването на резултатите се отчита две до четири седмици след последната сесия, и продължава в последващите.

Колко дълготраен е ефектът?

Загубата на мазнини  е възможно да е постоянна, мускулните ефекти са дълготрайни (6 месеца или повече). След първоначална серия от 4 или 6 процедури  се препоръчва периодична поддръжка(на всеки 3-6 месеца).

Препоръчват се и разумни хранителни и физически навици.

Какви са Вашите впечатления от работата с тази технология и какво е мнението на пациентите?

EMSCUPLT се превърна в идеална естетична опция за физически здрави жени и мъже с добро общо здравословно състояние, които имат ИТМ (индекс на телесна маса) 30 или по-малко и се нуждаят от допълнителна помощ за извайване на тялото. Авангардната технология EMSCULPT се фокусира върху причиняването на мускулни контракции извън това, което е възможно естествено при упражнения.

Въпреки най-добрите усилия на човек за здравословен хранителен план и редовни упражнения, може да бъде предизвикателство да има по-очертани коремни мускули, или тонизирани и повдигнати задни части. Една сесия на EMSCULPT е еквивалентна на около 20 000 клякания или коремни преси. Тази терапия за извайване на тялото дава на пациентите повече мускулна дефиниция и по-малко мазнини, за да им помогне да имат тонизираното тяло, което винаги са искали. След поредица от мускулни стимулации, пациентите споделят за много по-оформена талия, както и значително намаляване на диастазата на коремната стена, която е най-честа последица след бременност. Също така при едновременно третиране на коремни и седалищни мускули, се наблюдава промяна на цялостната стойка на тялото в пространството. 

Много често пациентите споделят, че дори след единична сесия, усещат мускулите си по-силни и могат да изпълняват много по-лесно активни физически упражнения, ангажиращи съответния мускул, т.е. наблюдаваме функционално подобряване на възможностите на двигателния апарат.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay