Как да следите загубата на тегло

Как да следите загубата на тегло
Pexels

Качването на кантара три пъти на ден е често срещан навик на тези, които се опитват да свалят килограми. Ако обаче току-що сте започнали борбата си за отслабване, везната може да не е идеалният начин да проследите напредъка си. 

Отслабването е много повече от просто показване на числа на кантара. Всъщност скалата е по-добра, за да ви помогне да управлявате теглото, вместо да го губите. Има много промени, които се случват в тялото ви, когато тренирате ежедневно и преминавате към здравословни хранителни навици. Тези промени са по-добър параметър за проследяване на вашите цели за отслабване и здраве. Ето някои други начини да проследите напредъка си, без да се качвате на кантара.

Използвайте метър

Ползвайте старомодния начин да проследите напредъка си, като се измервате с помощта на шивашки метър. Това може да помогне да се проследи точно от къде губите мазнини. В началото може да не видите промени в килограмите си, качвайки се на кантара. Метърът ви помага да видите резултат, ако се опитвате да се съсредоточите върху конкретна част от тялото си.

Измерете телесните мазнини

Има разлика между загуба на тегло и загуба на мазнини. Загубата на мазнини е много по-важна от отслабването. Колко мазнини губите можете лесно да проследите с помощта на оборудване за измерване на мазнини. Само една малка щипка може да ви каже малко за напредъка ви. Този начин е по-точен от качването на кантара.

Направете няколко снимки

Понякога, гледайки в огледалото е трудно да се видят промените в тялото ви. Правенето на снимки и сравняването им с предишните наистина може да ви помогне да видите разликата. За точност носете едни и същи дрехи, застанете в една и съща поза и на едно и също място. Това ще ви държи мотивирани и ще ви помогне да видите промените, които се случват в тялото ви. Опитайте се да правите това всяка седмица.

Тествайте физическата си форма

Отслабването не трябва да е самоцел. Важно е да работите за това да бъдете здрави. Вдигнете повече тежести, пробягайте още няколко метра, добавете още един елемент към тренировките си. Ако лесно можете да направите това – значи сте подготвени и напредвате.

Обличайте старите си дрехи

Този момент може също да бъде отличен начин да проследите напредъка си. Онзи любим чифт дънки или онзи топ, който обличате толкова често. Време е да ги пробвате отново.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се прибира вкъщи: -Скъпи, ще останеш много доволен, като ти кажа нещо. Днес 3 пъти минах на червено и никой не ме спря и не ме глоби. Със спестените парички си купих 3 нови шапки.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти