Някои жени могат да забременеят, когато вече са бременни

Някои жени могат да забременеят, когато вече са бременни
unsplash

Има най-малко 3 известни и потвърдени случая на забременяване след вече налична бременност. Феноменът, който ще ви представим, е много по-странен. Всички тези жени били сигурни, че ще имат едно бебе, когато седмици или месеци по-късно разбирали, че са заченали още едно. Нека научим повече за това как е възможно и дали някои жени са по-склонни да се сблъскат с този феномен от други.

Това се случва изключително рядко, но се случва, въпреки че на теория не е възможно

Някои жени могат да забременеят, когато вече са бременниunsplash

Много фактори правят бременността мъчително изживяване, като сутрешното гадене, крампите на краката, киселините и много други неща. Но едно от предимствата на бременността е, че вие и вашият партньор вече не трябва да се притеснявате, поне за 9 месеца. Смята се, че не можете да забременеете, докато сте бременна.

Сега обаче ще ви се стори, че всичко, което сте мислили за бременността, се е обърнало с главата надолу. Оказва се, че технически можете да забременеете отново, дори когато вече имате бебе в корема.

Двойната бременност или суперфетацията е много рядка. Няма дори статистика за това колко често се случва, но според науката е възможно. Не бива да се притеснявате, че ще ви се случи, просто трябва да знаете, че има такава вероятност. Ето защо.

Двойна бременност може да се случи, ако тялото ви направи специален "трик"

Някои жени могат да забременеят, когато вече са бременниunsplash

Добре известен факт е, че жените спират да овулират по време на бременност. Има и други фактори, които пречат на забременяването. Например специалното състояние на матката, която се адаптира да носи вече оплодена яйцеклетка и е малко вероятно да позволи друг ембрион да се присъедини към съществуващия.

Освен това по време на бременност тялото на жената произвежда слузна тапа, която предпазва бебето от инфекции и служи като бариера за други неща, като повторно зачеване.

За да имате двуплодна бременност, трябва или да имате овулация, докато сте бременна, или да имате разделена или частично оформена матка. И двата сценария са толкова редки, че лекарите не са успели да проучат задълбочено защо се случва. Има по-малко от 10 случая на този феномен, описани в медицинската литература, но той съществува.

Как се определя терминът на раждане при такава бременност?

Някои жени могат да забременеят, когато вече са бременниunsplash

Двуплодната бременност малко усложнява нещата с раждането, но не драматично. Обикновено бебетата са на близка възраст. Обикновено бебетата родени след 37-ма седмица са напълно здрави, така че може просто раждането да се планира между термините на двете бебета. 

Ако и двете бебета се развиват нормално, няма почти никакви рискове. Има проблем, ако едното бебе е значително по-малко от другото или ако има забавяне в развитието. 

Каква ще бъде реакцията ви, ако разберете, че сте бременна, докато вече сте бременна?

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay