Вероятно вече сте приготвяли традиционните закуски, като палачинки, бухтички, мекици, гофрети многократно. Ето една идея за малко по-различна закуска: чурос.
Необходими продукти:
За чурос:
1 ч. вода
6 с. л. масло
2 с. л. захар
1 ч. л. ванилия
1 ч. брашно
1 ч. л. сол
2 големи яйца
канелена захар
За шоколадовия сос:
3/4 ч. шоколад
3/4 ч. сметана
1 ч. л. канела
1/4 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Направете чурос: Сложете в една тенджера водата, захарта и маслото. Оставете да заври, след това добавете ванилията. Изключете котлона, добавете брашното и солта и разбъркайте за около 30 секунди. Оставете сместа за около 10 минути, за да се охлади.
Към охладената смес добавете яйцата едно по едно, като разбърквате с миксер. Прехвърлете сместа в пош.
Загрейте достатъчно количество мазнина на висока температура и изстисквайте чуросите в горещото олио.
Пържете до златисто, около 4-5 минути. След като вадите чуросите от олиото, ги овъргаляйте в канелената захар и ги оставяйте настрани, за да се охладят.
Направете шоколадовия сос: Загрейте сметаната и я изсипете върху шоколада. Добавете канелата и солта и разбъркайте добре.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |