Дара Екимова: Влиянието в социалните мрежи е най-силно върху нас, младите хора

Дара Екимова: Влиянието в социалните мрежи е най-силно върху нас, младите хора

За крехката си възраст Дара Екимова има много истории, които превъплъщава в песните си. Само на 19 зад гърба си има три награди за музика. Най-емоционалната сред тях е за дебют, която всеки артист получава веднъж в живота си. Признанието за "Жена на годината" в категория "Музика" й отрежда достойно място на родната музикална сцена. В края на септември талантливата певица отново развълнува почитателите си с емоционална изповед за своята любовна история в песента "Последен дъх", която написва заедно с Искрен Тончев – Искрата. Преди броени дни певицата зарадва почитателите и с историята зад заснемането на официалния клип, отново дело на режисьора Бойко Щонов. Зад BTS камерата застава Станислав Пешев, а какво остана неразкрито за публиката, прочетете в интервюто със самата Дара Екимова.

Дара, преди дни разкри онова, което почитателите ти не видяха в актуалния ти клип "Последен дъх". Какво остана непоказано?

Много вълнуващи неща, които неизменно се случват на снимачната площадка. Заснехмегозадва дни. Беше изключително преживяване. Концепцията е наБойкоЩонов, който е и режисьорнаклипа.Най-любопитнотобешееднокуче, коетодойденавторияснимаченден и отначалотодокраянесеотделиотнас. Нейните приключения ще видим в BTS, неизлъчвани кадри, които не влязоха в официалното видео, както и атмосферата бекстейдж. Видеото вече е в моя You Tube канал.

Какво те вдъхнови за написването на "Последен дъх"?

"Последендъх" еисторията на моята любов. Срещатами с мояприятелпредитригодини и всичко, коетосе случи на първата ни среща.Създадохме я заедно с Искрен Тончев – Искрата, който е композитор и музикален продуцент на "Последен дъх".

Това ли е историята, която разказва клипа?

Не точно, по скоро разкрива предисторията на клипа на "Война". Пътят ми до космическия кораб. Освен това се преплита и любовна история с моя екранен партньор.

Вече си студент в специалност "Психология", защо избра тази специалност, а не музика, например?

Психичното здраве е една от големите теми днес. За мен изборът на тази специалност е свързан със самата мен. Устойчивата психика е един от инструментите за справяне със стреса, доброто представяне на сцена, комуникацията с публиката.

Ти често повдигаш дискусии в профила си в социалните мрежи. Важно ли е младите хора днес да бъдат отговорни пред обществото и последователите си?

Струва ми се, че сега повече отвсякога. Влиянието и присъствието в социалните мрежи имат най-голям отпечатък върху нас младите хора и подрастващите. Необходимо е  да бъдем много внимателни в съдържанието, което споделяме и начина, по който говорим. Смятам, че повече хора, които имат платформа като мен трябва да говорят за трудните неща.

Тежка ли короната на славата за един млад човек, като теб, чийто живот от най-ранна детска възраст е под светлините на прожекторите?

Незнам, не съм експерт в тази област и не мога да кажа тежка ли е или не.Знам само, че аз съм фокусирана върху това да следвам пътя си, да слушам интуицията си, да работя усърдно и да сбъдвам мечтите си.

Напоследък излязоха множество изследвания, които сочат, че 1 от 5 подрастващи всяка година страда от психично разстройство. Неотдавна ти също бе споделила, че си преминала през психически срив. Каква е твоята формула за справяне с напрежението?

Формулата за всеки човек е индивидуална. Това, което мога да насърча и посъветвам хората е да работят с психолог и/или терапевт. Лично аз го правя и това ми помага да се справям с психическите предизвикателства.

Творчеството част ли е от инструментите за справяне с кризите?

Определено. Най-щастлива и спокойна се чувствам, когато пиша текстове и музика, когато работя в студио или съм на репетиции.

Цялото интервю можете да видите в Novinite.bg.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти