Как да запазим цветята във ваза свежи за по-дълго?

Как да запазим цветята във ваза свежи за по-дълго?
Pexels

Запазването на цветята свежи във ваза може да се постигне с няколко прости трика и правилни практики.

Ето няколко съвета, които ще помогнете да задържите цветята свежи за по-дълго време:

  1. Подрежете стъблата: Дръжте наблизо остър нож или ножица и подрежете стъблата на цветята под ъгъл, когато ги поставите във вазата. Това ще позволи на цветята да абсорбират повече вода и хранителни вещества.

  2. Сменяйте водата редовно: Редовната смяна на водата във вазата е много важна. Препоръчително е да се сменя на всеки 2-3 дни или когато стане мътна. Почистете вазата от остатъци и я измийте добре, преди да добавите свежа вода.

  3. Използвайте хранителни добавки: Добавянето на ценни хранителни добавки за цветя във водата може да удължи живота на цветята. Те осигуряват необходимите хранителни вещества, които помагат на цветята да се хранят и задържат свежестта за по-дълго време.

  4. Избягвайте пряка слънчева светлина и топлина: Прекалената топлина може да изсуши цветята и да увяхнат по-бързо.

  5. Изрежете увяхналите цветя: Ако някои от цветовете започнат да увяхват, изрежете ги. Увяхналите цветя могат да засегнат свежестта на останалите цветя.

  6. Избягвайте плодовете в близост до цветята: Плодовете отделят етилен - газ, който ускорява процеса на увяхване на цветя. 

Следвайки тези съвети, ще можете да запазите цветята свежи и красиви за дълго време и да се насладите на красотата им в дома си.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay