5 неща, от които да освободим дома си през есента

5 неща, от които да освободим дома си през есента

Листата падат и всичко наоколо се обагря в красивите нюанси на есента. Но освен тази романтична страна, сега, както и през пролетта, обикновено се сещаме за по-мащабни почиствания и разчистване у дома. 

От време на време трябва да се отървем от старите дрехи, играчки или електроуреди, ако са повредени и не могат да се оправят или пък не ги използваме от години и само заемат място в и без това тесните апартаменти. Да, понякога тайничко завиждаме на хората с големи къщи, които имат много място, но не и в този сезон – сезонът на разчистването и изхвърлянето. За да не работи съвестта ни против нас, както и за да бъдем добри към природата, респективно и към себе си – най-добрият вариант е да намерим нов живот на старите ни вещи. Затова ще разгледаме не само нещата, от които да освободим дома си, но ще ви дадем и предложения как да им вдъхнете нов живот!

Стари дрехи

Всяка жена знае колко е трудна раздялата с дрехите… Все трябва да имаме нещо "за всеки случай". Не се затрупвайте с излишни купища дрехи! Махнете старите и освободете място за новите любими тоалети. Така няма да се мачкат, натъпкани в гардероба, ще са лесни за откриване и няма да са ви необходими часове за подреждане.

5 неща, от които да освободим дома си през есента

Можете да дарите старите си (здрави) дрехи или да ги оставите в контейнерите за текстил.

Повредена или овехтяла кухненска посуда

Разбира се, не винаги можем да вдъхнем нов живот на старите вещи. Ако кухненската посуда е захабена, счупена и ни затруднява или прави готвенето невъзможно – трябва да я отнесем до контейнера за боклук. 

Стари играчки на детето

Старите играчки на детето, които са запазени, но просто преливат от всякъде и няма място за тях, могат да бъдат подарени на други дечица, домове, или прибрани в мазето или тавана. Ако прибирате част от играчките на детето си и на по-късен етап ги сменяте (прибирате сегашните и изваждате други) – то ще има чувството, че постоянно има нещо ново и няма да се налага да харчите излишни средства, за да поддържате интереса му жив.

5 неща, от които да освободим дома си през есента

Огромният шкаф в коридора, който заема твърде много място

Да, всеки път на влизане у дома се блъскаме в него и така и не остава време, желание или пари, за да разкараме тази стара пречка. Винаги можете да вдъхнете нов живот на старите мебели, като се свържете с реставратори или пък сами ги пребоядисате. Ако пък изобщо не се връзва на интериора на стаята, пуснете го в някоя група и нека някой друг му се порадва. Антиките са модерни!

Стар електроуред

Идва и най-сложната на пръв поглед част, но ние ще ви изненадаме с интересно предложение! Трудно е да изхвърлим стария електроуред, защото всъщностне знаем къде, както и защото знаем колко ще ни струва новия. Не всеки път бюджетът ни го позволява, а и как точно да го рециклираме правилно? Не само съвестта ни няма да е чиста, ако просто го метнем в контейнера, а и вредим на природата. Тук eMAG идват на помощ с неустоимо предложение – те ще приемат старата ви техника и ще ви дадат ваучер за отстъпка при пазаруване. Да, точно така! Освен, че се грижите за природата – получавате и пари. Не е ли страхотно? Не пропускайте да се включите, защото можете да го направите до 13 ноември!

5 неща, от които да освободим дома си през есента

Всички желаещи да рециклират правилно старите си електроуреди, могат да ги занесат в един от трите шоурума на платформата за онлайн пазаруване в страната, да ги предадат и в замяна да вземат ваучери, с които получават отстъпка при закупуването на нов уред на място или от сайта на eMAG.

Така можем не само да рециклираме правилно ненужната техника, но и да получим ваучери, които се приспадат от покупната цена на нови продукти. Няма изискване връщаните уредите да са работещи или да са били закупени от eMAG. Те може да са от различни категории – лаптопи (ваучер за 50 лв.), настолни компютри (ваучер за 50 лв.), монитори (ваучер за 30 лв.), таблети (ваучер за 20 лв.), малки домакински електроуреди (ваучер за 30 лв.), електроуреди от категорията "Лична грижа" (ваучер за 20 лв.) и телевизори (ваучер на стойност 50 лв.). Все пак не всякакви електроуреди могат да бъдат върнати в шоурумите. Кампанията например не се отнася до едра бяла техника. Пълен списък с продуктите, включени в кампанията, може да се види тук.

5 неща, от които да освободим дома си през есента

До 13 ноември включително всички желаещи да участват в кампанията могат да го направят в един от трите шоурума на eMAG в страната – столичните Serdika Center (ниво 0) и Paradise Center (ниво -1), както и пловдивския Mall Plovdiv (ниво +1). След като върнат старите си електроуреди, участниците веднага получават своите ваучери и могат да ги използват на място или по-късно, поръчвайки онлайн. От платформата за електронна търговия са подготвили и специален подарък за техните клиенти, показващи своята грижа за природата. Ваучерите са с период на валидност до 16.11.2022 г. и се приспадат от покупната цена на нови продукти над 100 лв. Те важат само за покупка на продукти, предлагани от eMAG, от същата категория и вид като уреда, който е бил върнат.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay