7 грешки, които трябва да избягвате, когато декорирате студио

7 грешки, които трябва да избягвате, когато декорирате студио
unsplash

Ограниченото пространство означава, че всяко дизайнерско решение е от значение. Ето как да се възползвате максимално от вашето едностайно жилище и да избегнете тези често срещани грешки:

Не гледайте на това като на една стая

Не бива да третирате студиото като едно отворено пространство. Създаването на отделни зони ще ви помогне да увеличите максимално вашето пространство и да се възползвате от него по възможно най-добрия начин. Използването на прегради или килими за очертаване на пространства означава, че вече няма да се налага да се храните на леглото си. 

Трябва да разграничите зона за хранене, зона за спане, такава за работа и различна за забавление. С правилното оформление на пространството можете да имате пълноценно жилище дори на малко пространство. 

Не окачвайте завесите твърде ниско

Правилно поставените завеси могат да преобразят малка стая. Когато окачвате пердета, монтирайте корнизите възможно най-високо на стената: колкото по-близо до тавана, толкова по-добре. Това привлича погледа нагоре, правейки прозорците да изглеждат по-големи. Също така е добре да сложите пердета, които стигат чак до пода.

Купете подходящи мебели 

Купуването на подходящите мебели е от голямо значение. Ако сложите твърде големи или твърде малки мебели, пространството ще изглежда хаотично и по-малко отколкото е. Също така трябва да избягвате слагането на твърде много мебели. На днешно време има много интересни решения- мултифункционални мебели, които са чудесен вариант за малки жилища.

Не се страхувайте от цветовете и шарките

Можете да бъдете приключенски настроени и в малко пространство. Всъщност, експериментирането с различни цветове и шарки може да подобри визията на стаята. Помислете за поставяне на тапети с драматични шарки, за да създадете интерес и дълбочина в дизайна. Вашият апартамент ще изглежда много по-голям по този начин. 

Не избягвайте акцентите

По принцип е препоръчително да използвате един цвят за всички стени, така че да направите пространството визуално по-широко. Така обаче става скучно. Добре е да има някакъв акцент в студиото, независимо дали става въпрос за акцентна стена или елементи от декорацията. 

Не оставяйте леглото си открито

Недейте просто да поставяте леглото в някоя част на стаята. Добре е да го отделите по някакъв начин от останалата част от стаята. Можете да използвате някакъв шкаф или етажерка за разделител. В частта, в която е леглото, можете да сложете лампи, картини, килим и други елементи, които да направят вашата "спалня" по-уютна. 

Не прекалявайте с декорациите

Твърде много аксесоари могат да направят вашия малък апартамент да изглежда претрупан, но пък с твърде малко, може да изглежда празен. Трябва да има баланс, когато става въпрос за декорациите и аксесоарите. Можете също да използвате огледала, за да направите пространството визуално по-голямо. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay