Голяма стъпка в спирането на продукти тествани върху животни!

Голяма стъпка в спирането на продукти тествани върху животни!
pixabay.com

Само преди няколко дни, на пети септември, в щата Калифорния официално беше подписана петиция от властите, която забранява тестването на козметични продукти върху животни и продажбата на подобни продукти, внесени на територията на щата. 

Още от началото на годината се говори за глобални промени в козметичната индустрия и влизането на този нов закон срещу жестоките методи на тестване в сила във всички държави по целия свят е въпрос на време. Става въпрос за ограничаване на разпространението на всички продукти за коси, тяло и всякакъв вид гримове, които са били тествани върху животни или, които съдържат съставки тествани по този начин. 

Очаква се до 2020-та година всички марки козметични продукти, които до този момент не са се отказали от порочната практика да загубят правата си да продават стоката си на всички пазари и по този начин да изчистим рафтовете си от нетолерантните продукти, които вредят на животните.

Козметичните продукти, които не причиняват зло са добри за бизнеса, безопасни за хората и най-важното не вредят на животните. Това е голяма стъпка към стимулиране на развитието на науката и говори за сериозна промяна в етичните норми, към която се стреми света.

Дори преди тази забрана да влезе във сила в Калифорния, много световни марки за козметика сами повдигнаха въпроса за спирането на продукти, тествани по порочен начин, декларираха отказа си да са част от тази жестокост и приканиха други марки също да вземат правилната страна по този въпрос.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти