Какво е да бъдеш отгледан от баща със Синдром на Даун

Какво е да бъдеш отгледан от баща със Синдром на Даун
Sader Issa / Instagram

Когато си дете, любовта и подкрепата, които получаваш от родителите си, се превръщат в едно от най-важните неща в живота ти. Но можете ли да си представите какво би било, ако някой от родителите ви има синдром на Даун? Садер Иса, 21-годишен младеж от Сирия, споделя какво е да бъдеш възпитан при тези условия, и казва, че не би променил семейството си за нищо на света, защото именно баща му, който е със Синдром на Даун, му е помогнал да стане човекът, който е днес.

Историята, която ще ви разкажем е ясен пример, че няма значение какво казват хората или колко сложна може да изглежда дадена ситуация, защото любовта е единственото нещо, което има значение.

Неговото е Садер Иса и той е човек, който се гордее с корените си. Детството му било пълно с любов и нежност, защото баща му винаги се опитвал да направи живота му нормален- като на всяко друго дете. Въпреки че за някои хора това може да бъде предизвикателство и нещо много сложно, бащата на Садер се опитва да отгледа сина си по най-добрия начин.

Основата на всичко: двама необикновени родители

Какво е да бъдеш отгледан от баща със Синдром на Даун Sader Issa / Facebook

Въпреки че може да се предположи, че отношенията между него и родителите му са различни от другите, Садер казва, че не е така. Връзката, която са изградили е толкова силна, колкото тази на всеки друг човек с родителите му. С течение на времето те успели да се наслаждават на любовта, простота, смирението и успели да се преборят с неприятностите, пред които били изправени. С това те са се опитали да покажат на другите, че всичко е възможно и че могат да променят възприятието си за нещата, ако отделят момент, за да ги видят като семейство, в което любовта е била най-важното.

Трудолюбив и достоен за уважение баща

Джад Иса, бащата на Садер, работи в мелница близо до дома им. Синът му често му помага и го придружава в работата му. Води нормален живот и хората го уважават и се отнасят към него като към всеки друг, тъй като всичко, което знае, е как да дава чиста любов, без да очаква нищо в замяна. "Гордея се с баща си. През целия ми живот той беше най-голямата подкрепа за мен, когато се нуждаех от него ", казва Садер.

Садер е гордостта на баща си

Какво е да бъдеш отгледан от баща със Синдром на Даун Sader Issa / Facebook

Баща му гордо го представя пред хората и им показва, че въпреки състоянието си е постигнал целта си: да отгледа добър човек, който се стреми да постигне това, за което мечтае. В момента Садър е студент, трета година, по дентална медицина, така че, когато се срещнат с нови хора, този прекрасен баща гордо им казва "синът ми е лекар." "Възможно е да видите кога очите му са изпълнени с радост и удовлетворение, сякаш иска да каже: да, имам синдром на Даун, но отгледах този човек и направих всичко по силите си, за да го накарам да стане лекар и да помага на другите ", казва Садер.

Животът е избор

Може би, когато една жена е бременна и установи, че детето й ще има синдром на Даун, тя може да си помисли, че животът й е съсипан и би могла да го възприеме като най-лошото, което може да й се случи. Както във всяка ситуация в живота, има две възможности: да роди детето и да го отгледа или да откаже категорично да има дете с този синдром. "Ако баба ми беше решила да махне детето, баща ми нямаше да го има, съответно и аз нямаше да съм тук, за да ви разкажа тази невероятна история", казва Садер, който се опитва да направи филм за семейството си. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

22 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти