Мъж спасява 500 кучета и им осигурява нов дом

Мъж спасява 500 кучета и им осигурява нов дом
EdgardoPerros / Facebook

За щастие, все още има добри хора по света и един от тях е в Мексико. Той спечели сърцата на хората по света, като показа собственото си добро сърце. Представяме ви Едгардо. Той решава да тръгне на пътуване през страната си с триколка, но любовта му към животните го накарала да започне да спасява бездомните кучета, които среща по време на пътуването си, и да им даде втори шанс в живота.

Мъж спасява 500 кучета и им осигурява нов домEdgardoPerros / Facebook

Името му е Едгардо Зусига или Едгардо "Спасителят на кучета", както го наричат хората. Той е 49-годишен мексиканец, който преди няколко години решил да остави своя отпечатък в света, като помага на най-уязвимите същества на улицата: бездомните кучета. Така че, като част от мисията си, той започва пътуване по крайбрежията на Мексико, където среща бездомни кученца, които спасява. 

Той е обиколил голяма част от бреговете на Мексико

Мъж спасява 500 кучета и им осигурява нов домEdgardoPerros / Facebook

Едгардо е родом от Наярит, Мексико, който е бил отправна точка на неговото пътуване. Той вече е преминал през Куинтана Роо, Баджа Калифорния и Нуево Леон с особен вид транспорт: Триколка. В нея той има всичко необходимо от дрехи и чаршафи до вода, храна и лекарства както за него, така и за кучетата, които взима от улиците.

Мъж спасява 500 кучета и им осигурява нов домEdgardoPerros / Facebook

Триколката е домът на Едгардо и неговите спасени кучета

Едгардо не само спасява изоставените кучета. За известно време след това ги приютява при себе си на триколката си, докато не са в достатъчно добро състояние, за да бъдат осиновени. "Когато се разхождам по пътищата, виждам кучета, които са безпомощни, ранени и се нуждаят от медицинска помощ", споделя той. Но след като оздравеят, той не ги раздава и не ги продава. Той обяснява, че ги дава за осиновяване, но само на сигурни хора, защото след като стават негови спътници по време на пътуването, той усеща, че те стават негови кучета.

Мъж спасява 500 кучета и им осигурява нов домEdgardoPerros / Facebook

Този мил човек има ветеринарни познания, нещо, което му е помогнало изключително много по време на пътуването. Въпреки това, благодарение на цялата помощ, която получава от хиляди хора по света, чрез страницата си във Facebook, той успява да предостави на тези кучета повече от просто медицинска помощ: дава им храна, а също и подслон, и най-важното- много любов. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се хвали на приятелката си: -Днес си купих специална поилка за морските ми свинчета. Представяш ли си? Там има едно копче, като го натиснеш и пуска вода в купичката. -Е те, морските...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти