Знаете, че авокадото не е особено приятно на вкус, нито когато е прекалено презряло, нито когато е неузряло. Ако се е случило така че сте го купили от магазина неготово още за консумация, то ние ще Ви кажем как да го накарате да узрее по-бързо.
Първо, трябва да знаете, че авокадото е климактеричен плод, което значи, че то продължава да зрее, след като бъде откъснато. Това е възможно благодарение на един газ, който той освобождава - етилен. Той спомага по-бавното зрение на плода.
За да узрее по-бързо авокадото,то е добре да го поставите до ябълки или банани, които също отделят етилен.
Ако пък сте си купили добре узряло авокадо, трябва да го държите далеч от гореспоменатите два плода, за да не презрее твърде бързо.
Друг начин е да оставите авокадото на алуминиево фолио във фурна на 90 градуса за 10 минути.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
4 | 1 |