Как да се откроите, когато кандидатствате за работа

Как да се откроите, когато кандидатствате за работа
Pexels

Пазарът на труда е пълен с различни възможности, които очакват вас и всички други, които си търсят работа. Спечелването на желаната позиция обаче е работа, която е трудна за мнозина. Нужни са усилен труд, отдаденост, увереност и някои тактики, които ще направят така, че автобиографията ви да се отличи от тази на другите.

Така че ако търсите начин как да се откроите, когато кандидатствате за работа, тези съвети със сигурност ще ви помогнат.

Увеличете своя обхват

Познаването на хора в желания от вас бранш със сигурност може да ви помогне да започнете работа. Запознайте се с хора и разширете кръга си на познанства, така че те да могат да ви помогнат в развитието на кариерата ви.

Създайте мултимедийно портфолио

Служителите от човешки ресурси винаги търсят този допълнителен елемент в потенциалните кандидати за работа. Ако се появите с мултимедийно портфолио заедно с редовната си автобиография, то определено ще се откроите. То е по-обстоятелствено обяснение на предишните ви творби и проекти, то демонстрира най-добрите ви таланти пред другите.

Предложете нова перспектива

Това е наистина ефективен начин да покажете умението си, че можете да мислите критично. По време на интервю можете да включите вашите мисли и предложения относно прилагането на нова перспектива към съществуващ проект, така че да е по-ефективен. Ценната обратна връзка за проект или продукт може да ви помогне да спечелите допълнителни точки пред интервюиращите.

Използвайте статистика във вашето портфолио

Цифрите са трудни за пренебрегване, особено ако се е случило да достигнат или да са от голяма полза за хората. Посочването на статистически данни ще накара интервюиращите да имат представа, че могат да ви делегират повече отговорности.

Първо впечатление

Впечатлете с убийствено ръкостискане и се отърсете от нервите си, защото всичко, което е необходимо, за да получите тази работа, се състои в първото впечатление, което ще направите. Важно е да имате подходящ език на тялото, който показва колко внимателни и аналитични сте. Бъдете твърди и уверени. Не забравяйте усмивката си и подходящото облекло.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти